pirmadienis, gruodžio 28, 2009

Tėvas atsigręžė po dukros mirties


Už kiekvieną sielą mokama brangi kaina. Kad mūsų gyvenimo laivas pakeistų kryptį kartais reikia kraujo. Taip nutiko Vokietijoje. Būdama gyva mergina pasakė, kad paaukotų gyvenimą už tai, kad jos tėvas pažintų Jėzų. Po merginos mirties Jemene nuo islamistų rankos, Viktoras Griunvaldas išties patikėjo.
Šių metų vasarą 24 metų Anita Griunvald, medicinos sesuo, dirbusi Malavyje, Afrikoje, išvyko su pussesere dirbti sesele į Jemeną. Jau po dviejų savaičių jas, evangelinės biblijos mokyklos studentes, per ekskursiją pagrobė ir sušaudė islamistai, praneša "Milites Christi Imperatoris".
Mergaitė kilusi iš vokiečių šeimos, kuri 1970-aisiais iš Kazachstano persikėlė į Vokietiją.Kartu su mama, broliais ir seserimis, ji buvo evangelinės bažnyčios narė. Jos tėvas taip pat vaikščiodavo į pamaldas ir net buvo grupės tarnavime, tačiau tik tam, kad padarytų malonumą savo šeimai.
"Aš pasiruošusi numirti dėl to, kad mano tėvas įtikėtų",- pasakė kažkada Anita savo mamai. Šiandien Viktoras Griunvaldas sako, kad patikėjo Dievu po dukros mirties. "Aš tik pradedantis krikščionis, nors ir žinau nemažai, būna abejonių minučių, tačiau mirtis negali būti pabaiga, aš tikiuosi vėl pamatyti savo dukrą",- sako vyras.

Komentarų nėra: