šeštadienis, gruodžio 26, 2009

Prisipažino, ką darė šimtmečius

Katalikų Bažnyčia nebėra pajėgi primesti savo požiūrį visuomenei, Kalėdų išvakarėse pareiškė Belgijos primo pareigas baigiantis eiti kardinolas Godfriedas Danneelsas.
"Visuomenė vystosi ir Bažnyčia privalo tai suvokti. Bažnyčia gali priversti išgirsti savo nuomonę, tačiau nebegali jos primesti visuomenei", - laikraščiui „Le Soir" sakė 76-erių metų hierarchas.
Tai retas pareiškimas, atspindintis šimtametę veikimo schemą, kai katalikybė veikė politiniais metodais, tuo parodydama, kad ši sistema anaiptol ne dvasinės prigimties. Jos menama įtaka iškarto pasibaigia, kai nebelieka politinių instrumentų.
Lietuvos istoriją ne kartą drastiškai keitė brutalus katalikybės įsikišimas naudojant politines galias. Buvusi viena liberaliausių Europos valstybių po jėzuitų įsikišimo tapo viena iš represiškiausių, o po to prarado savarankiškumą ir nepriklausomybę. Panaši kova vyksta Lietuvoje ir dabar - katalikybė neturi jokios įtakos visuomenei, tačiau politinė įtaka valdžiai vis dar didžiulė.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Dar vienas purvo kibiriukas į krikščionių pusę :) Šėtonas ir jo tarnai visada kaltina, tokia jau jo prigimtis. Paima tikrą faktą, prideda šiek tiek savo purvinos nuomonės ir tada ima kaltinti visomis pasaulio nuodėmėmis, teisuoliškai šūkaliodamas "matai kokie jie!" :)

Ačiū Kristui jūs neturite ateities:

Apr 12,10 Aš girdėjau danguje galingą balsą, sakantį: 'Dabar atėjo mūsų Dievo išgelbėjimas, galybė, karalystė ir Jo Kristaus valdžia, nes išmestas mūsų brolių kaltintojas, skundęs juos mūsų Dievui dieną ir naktį.

Apr 12,12 Todėl džiūgaukite, dangūs ir jų gyventojai! Bet vargas gyvenantiems žemėje ir jūrai, nes pas jus numestas velnias, kupinas didelio įniršio, žinodamas mažai beturįs laiko'

Būtent šį įniršį mes šitame portale ir matome :) Bet mažai laiko jūsų šeimininkas beturi.

Linas rašė...

Romos katalikų bažnyčia toks pavadinimas, o prie ko čia krikščionys?