antradienis, gruodžio 29, 2009

Kriminalinį autoritetą krikštijo... kardinolas


Už keliolikos asmenų nužudymus bei įvairius sprogdinimus iki gyvos galvos nuteistas Klaipėdos nusikaltėlis Sigitas Gaidjurgis tapo kataliku ir dar kartą susilaukė žiniasklaidos dėmesio.
Nusikaltėlių autoritetą, garsėjusį šiurpiais nusikaltimais, Lukiškių tardymo izoliatoriuje - kalėjime jį pakrikštijo bei Komunijos ir Sutvirtinimo sakramentus suteikė Jo Eminencija Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis. Kartu su S. Gaidjurgiu sakramentai suteikti bei visos ankstesnės nuodėmės atleistos dar dviem kaliniams, praneša "Delfi". „Tuo, kad Viešpats aplanko juos per kardinolą, aš labai džiaugiuosi“, - teigė A. Peškaitis, nuteistųjų sielovadininkas, kalbėdamas, kad Viešpats ne tik aplankė per kardinolą nuteistuosius, bet ir krikštu atleido jiems nuodėmes.
Kalinių krikšto tėvais tapo Bernardinų parapijos atstovai. A. J. Bačkis pakrikštytiems asmenims jis dovanojo po mišiolą - katalikų liturgijos knygą.
Pasak nuteistųjų iki gyvos galvos sielovada besirūpinančio Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebono Arūno Peškaičio, nuteistieji krikštui aktyviai ruošėsi visus metus, krikštytis panoro patys. Pasak A. Peškaičio, ar naujagimiui, ar suaugusiam, krikštas visada tas pats – juo nuplaunama gimtoji nuodėmė. „Jiems visos nuodėmės nuplaunamos, nes krikšto vanduo viską nuplauna“, - kalbėjo A. Peškaitis.
Pasak A. Peškaičio, nereikia pavydėti, kad nuteistuosius krikštija pats kardinolas. Nors šie žmonės padarę nusikaltimus, jie kalėjime esą patiria tikrai labai nedaug džiaugsmo. Tačiau interneto komentatoriai taip nemanė, teigdami, kad Lietuvoje iš viso nebėra teisybės - žmogžudžiai krikštijami aukščiausių pareigūnų, o paprasti tikintieji negali prie hierarchų prisibrauti. Beje, didelė dalis komentatorių įžvelgė tik norą pasirodyti, kokį darbą tarp nuteistųjų atlieka katalikų bažnyčia, o ne tikrą nusikaltėlių atgailą.

Nuotraukoje pranciškonas, nuteistųjų sielovadininkas, A. Peškaitis.

5 komentarai:

Olgerdas rašė...

Girdejai Abariaus kasete ZA VSIO ZAPLACENO,kur blatnos dainos?Yra ten vienoj dainoj zodziai,kur mafiozas sako:bez Bogomateri nechodili my na delo...Panasumu yra biski:)...

Anonimiškas rašė...

Oh kaip teisuoliškai murma nepatenkinti veidmainiai fariziejai ir rašto žinovai :)

Paklausyk Algirdai ką Jėzus tau atsako: 'Ne sveikiesiems reikia gydytojo, bet ligoniams. Aš atėjau šaukti ne teisiųjų, bet nusidėjėlių atgailai'.

Linas rašė...

jo tikrai ko čia nemurmėt, Kalėdų proga du autoritetai susitiko - kriminalinis ir bažnytinis. pranciškonai išvis piaro meistrai, bet šįkart persistengė, nesuprato tauta, tuo labiau, kad berods liuteronu vyskupas pernai buvo sakęs, kad ta pilietį pakrikštijo, tai gerb. Peškaitis visus metus vargo, kad Kalėdom galėtų perkrikštyt?:) Komedija ir viskas.
O dėl anonimo tai pasakyčiau, kad tas autoritetas sveikesnis už tave ir už mane, nes tik su vyskupais bendrauja. Kada paskutinį kartą su vyskupu savo kalbėjai?:)

Olgerdas rašė...

Na anonimui galiu pasakyt tiek kad kazko smerkt nesiruosiau.Is manes Rasto zinovas nekoks:),fariziejais zinoma mes visi but mokam:).Ne apie tai kalba.
Prisimenat kunigo Mikutaviciaus nuzudymo byloje pagrindiniu kaltinamuoju figuravusi tula Vlada Belecka,kuris sedi iki gyvos galvos?Kaip nustebau,ji gal pries kokiu pusantru ar net dvieju metu pamates TZ televizijos laidoje.Kalbejo jis atrodo viska logiskai ir teisingai-apie tai kad domisi tikejimu,sededamas kalejime,kad nuo to jam nuotaika pagereja ir pan neesminiai dalykai.Neisgirdau tik jo zodziu apie pvz atgaila...Po 10 min savo vidumi supratau,kad jis yra absoliuciai netikintis ir jo tie papilstymai apie savo religini kalejimo gyvenima nieko verti-tiesiog dar viena falsyvka,siekiant galbut uz gera elgesi iseiti anksciau laiko is zonos...Sedejau,klausiau jo ir galvojau sau-ka gi jis cia veikia sioje laidoje,kodel ji aplamai pakviete?...
Pernai (atrodo),per teisesaugininku surengtas kratas keleto itariamuju namuose buvo rasta nemaza dalis is kunigo Mikutaviciaus sukauptu paveikslu kolekcijos...Nemaza paveikslu buvo rasta tada ir Belecko namuose...Galima butu to nepastebet ir nekomentuot,ta vertint kitaip,jeigu...jis nebutu tos laidos metu save pristates kaip krikscionio...Tikra atgaila manau butu ji paskatinusi prisipazint apie tuos paveikslus...Bet jis zinojo ju verte ir tikejosi parduot...Visi beje mes tokie esame be Kristaus-apgavikai,vagys ir zudikai...
Yra be abejo ir teigiamu pavyzdziu apie tuos kalinius kurie sededami zonoje yra tikrai tikintys,atgailave suduzdami savo vidumi pries Kristu...Aciu Dievui uz tokius...Bet kaip sakiau,nemazai yra ir apsimetinejimo...

Anna rašė...

Dalinuosi šiuo liudijimu partneriams, kenčiantiems savo santykiuose, nes yra ilgalaikis sprendimas.

Mano vyras paliko mane ir mūsų 2 vaikus dėl kitos moters 3 metams. Stengiausi būti stipri tik dėl savo vaikų, bet negalėjau suvaldyti skausmų, kurie kankina mano širdį. Buvau įskaudintas ir sutrikęs. Man reikėjo pagalbos, todėl ištyriau internetą ir aptikau svetainę, kurioje pamačiau, kad daktarė Ellen, burtininkė, gali padėti susigrąžinti meilužius. Aš susisiekiau su ja ir ji už mane surengė specialią maldą ir burtus. Mano nuostabai, po 2 dienų mano vyras grįžo namo. Taip mes vėl susijungėme ir šeimoje buvo daug meilės, džiaugsmo ir ramybės.

Taip pat galite susisiekti su dr Ellen, galinga burtų tvarkytoja ir ieškoti sprendimų jos adresu ellenspellcaster@gmail.com. Taip pat galite naudoti Whatsapp jam +2349074881619