trečiadienis, gruodžio 16, 2009

Indėnai gali tapti pagrindine etnine grupe JAV stačiatikių bažnyčioje



Indėnai gali tapti pagrindine etnine grupe JAV stačiatikių bažnyčioje. Rusijos stačiatikių bažnyčia Amerikoje, vienijanti daugiau kaip 700 parapijų, Meksikos, Jungtinių Valstijų ir Kanados srityse, neseniai priėmė 5.000 pasikrikštijusių indėnų. Netrukus prisijungs keli tūkstančiai gvatemaliečiams, kurie nori priimti stačiatikybę, sakė "Pravoslavie.ru".
Dauguma gvatemaliečių yra majai. "Jei mes priimame šiuos majų gvatemaliečius, taip pat atstovus iš vietinių gyventojų kitų šalių, Lotynų Amerikoje, indėnai gali tapti pagrindine etnine grupe JAV Stačiatikių Bažnyčioje", - sakė stačiatikių arkivyskupas.
Jis pabrėžė, kad Katalikų Bažnyčia sparčiai praranda įtaką Lotynų Amerikoje, ir priežastis yra jos kunigų glaudūs ryšiai su turtinga aukštuomene. Didelė dalis neturtingųjų, kurie sudaro regiono gyventojų daugumą, nusivylė katalikų ganytojais ir prisijungė prie protestantų bažnyčių", - aiškino arkivyskupas.

6 komentarai:

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Na maitėdos niekad negaišto laiko veltui, žino kaip pasinaudoti situacija )))
Katalikų bažnyčia taip mylima ir gerbiama Lietuvoje, Amerikoje pasirodė ne visai kaip Dievo tarnaitė ir numylėtinė, greičiau kaip paleistuvė ir ištvirkėlė... nenuostabu kad ji praranda įtaka, neabejoju kad ir Lietuvoje bažnyčia elgiasi taip pat kaip ir Amerikoje, tik apie tai garsiai bijoma kalbėti, bet klausymas ko stačiatikių bažnyčia taip patraukė indėnus, kad jie visom gentim puola į Kirilo glėbį (skaityk nasrus), įdomu ką stačiatikiai pažadėjo genčių vadams, nes nieku gyvu nepatykusiu kad jos patraukė stačiatikių mokymai? Manau kad labai greitai indėnai supras kad stačiatikių ir katalikų bažnyčios mažai ko skiriasi, o ir Amerikos valdžia padės jiems tai suprasti, nes Obama nors ir gavo taikos premija, vis dėl to jam labai nepatiktų jei Putino Rusija per kontroliuojama bažnyčia stiprintu įtaka tarp Amerikos gyventojų...

Linas rašė...

Stačiatikybė patraukia tuo pačiu kuo ir pranciškonai - pasakojimais apie idealius šventuosius, kurie tarsi personažai iš stebuklinių pasakų treti broliai nepritapėliai, ne iš šio pasaulio:)Be to, Stačiatikių bažnyčia už Rusijos sienų labai liberali, taiki, tuo tarpu pačioje Rusijoje oho kokia agresyvi:)

Unknown rašė...

"Stačiatikybė patraukia tuo pačiu kuo ir pranciškonai - pasakojimais apie idealius šventuosius, kurie tarsi personažai iš stebuklinių pasakų treti broliai nepritapėliai, ne iš šio pasaulio" -
Sorry, bet netikiu kad indėnai staiga masiškai susigundė pasakojimais apie idealius stačiatikių šventuosius, tai ne Kolumbo laikai ir indėnai toli gražu nėra tokie lengvatikiai, bent jau ne jų vadai, gal vienas, kitas ir susigundytu, bet tokiam masiškam “atsivertimui” reikėjo kažko daugiau ;)

"Stačiatikių bažnyčia už Rusijos sienų labai liberali, taiki, tuo tarpu pačioje Rusijoje oho kokia agresyvi"
- Tai tiesa, kad liberali. Bet neabejoju kad gavus valdžia ar didesnę įtaką jį pradės elgtis taip kaip Rusijoj, arba bent jau panašiai. Be to, Rusijos valdžia turi didžiulę įtaką stačiatikių bažnyčiai, ne veltui Putinas taip stengiasi apjungti užsienio ir Rusijos stačiatikių bažnyčias, šiaip sau jis tuo tikrai nedarytu, pernelyg pragmatikas yra šis vyrukas ;) Todėl, jei Obamas ir jo draugai nėra visiški kvailiai, jie neleis stačiatikiams sustiprinti savo pozicijas Amerikoje.

Linas rašė...

Aš galvoju, kad gali stiprinti kiek nori, tiek vatikanas, tiek maskvos stačiatikybė yra grynai politiniai dariniai, kurie turi itaka tik politiškai, bet moralines žmonėms arba tokios kuri galetų įtakoti žmonių gyvenimus, nulis. O jei neįtakoja žmonių gal tik kiek ideologiškai, tai tuščios sistemos.

Anonimiškas rašė...

Hi everyone, іt's my first pay a visit at this web page, and post is actually fruitful for me, keep up posting these articles.

Here is my weblog; erotic massage london
my web site: london tantra