penktadienis, gruodžio 11, 2009

Ispanijoje ėmė veikti pogrindiniai šariato teismai


Ispanijoje padaugėjo žiaurumo ir prievartos prieš moteris, kurios, jų nuomone, pažeidė musulmonų teisę. Taigi, paaiškėjo, kad vienoje iš Europos šalių teritorijoje jau veikia slaptas šariato teismas. Musulmonai yra sunerimę, praneša "InoPressa" su nuoroda į laikraštį "La Stampa".
Galima teigti, kad Ispanija turi "pogrindinį Talibaną", laikantį musulmonų bendruomenę baimėje. Tai vadinamoji "religinė policija" arba Hisba.
"Trejus metus mes stebime šių ekstremistų, kurie naudoja prievartą primesti savo religinėms idėjoms, veiklą - sako Maroko žmonių asociacijos Allami prezidentas. - Bet daugelis aukų nesiryžta eiti į policiją". Iki šiol dėl šariato teisės aktų nuostatų pažeidimų bausmės būdavo minimalios, pavyzdžiui, galėjo sumušti merginą, kuri nenešioja hidžabo, bet dabar "Talibanas" pakėlė reikalavimus.
Tai iliustruoja emigrantės iš Maroko vardu Boshra istorija. 30 metų musulmonė moteris kaltinama neištikimybe, ją pavogė ir mirties bausme nuteisė šariato teismas. Tik per stebuklą jai pavyko pabėgti, bet dabar Boshra vėl dingo. Vilties, kad ji yra gyva, mažai.
Iš Maroko ji atvyko į Ispaniją nelegaliai, tada tapo nėščia nuo jos sesers vyro Hassan. Vyras ne kartą reikalavo, kad Boshra pasidarytų abortą, vaiką jis vadino "nuodėmės vaisiumi". Bet moteris padavė jį į teismą.
Kovas 14 dieną Boshru pagrobė prekybos centre ir nuvežė į kažkokį kaimą, kur vyko šariato teismas. Nuosprendis - už nesantuokinį ryšį moteris buvo nuteista mirties bausme kartu su dar negimusiu kūdikiu. Ši "nuosprendį" priėmė Katalonijoje dvidešimt "Talibano" žmonių. Šioje provincijoje gausu emigrantų - 15,9% visų gyventojų, o dauguma jų - marokiečiai.
Kitą dieną Boshru perdavė jos artimiesiems "nuosprendžio vykdymui". Tačiau pora susipešė aptardama nuteistosios likimą: Hassan aiškino savo žmonai(Boshru seseriai), kad jis privalo nužudyti ją, bet sesuo grasino vyrui, kad ji paliks Hassan iš karto, jei jis taip padarys. Tuo tarpu moteris pasinaudojo šeimos kivirču ir pabėgo, ji iškvietė policiją.
Tyrimas truko kelis mėnesius ir sugebėjo nustatyti tapatybę visų 20 "Talibano teisėjų". Tačiau buvo areštuoti tik septyni žmonės.
Spalio mėnesį Boshra saugiai pagimdė sūnų. Netrukus ji vėl dingo. Daugeliui ispanų slapto šariato teismai buvo šokas, nes Ispanija ir taip taiko nemažas nuolaidas ir švietimo programas islamo išpažinėjams, tačiau šios priemonės niekaip neveikia žiaurių papročių.

Nuotraukoje- taip vykdomos bausmės pagal šariatą.

2 komentarai:

Unknown rašė...

Na ka sakyti, laukiniai, tiesiog laukiniai zmones ir gal esu netolerantiskas musulmonams, bet manau kad to jau per daug! Tikiuosi kad galu gale Europos valstybes imsis rimtu veiksmu pris ekstremistus.

Linas rašė...

O as manau, kad ne, Europa pati nežino ką daryti, ateistinis materializmas neturi atsakymų ir negali pasiūlyti jokių sprendimo būdų.