pirmadienis, gruodžio 21, 2009

Kinijoje suskaičiavo katalikus


Tikslių duomenų apie kinijos krikščionis nėra. Specialistų vertinimu krikščionys dabar sudaro apie 10 procentų visų Kinijos gyventojų, o bendras skaičius varijuoja nuo 90 iki 130 milijonų. Suskaičiuoti tiksliai neįmanoma, nes absoliuti dauguma protestantiškų bažnyčių nesiregistruoja ir veikia pogrindyje.
Vatikano tikėjimo ir kultūros studijų institutas (FICS) paskelbė duomenis apie Katalikų Bažnyčią kontinentinėje Kinijoje. Kinijoje yra beveik 6 milijonai katalikų, kurių pastoracija rūpinasi 3268 dieceziniai kunigai bei daugiau kaip 300 kunigų vienuolių. 18-oje seminarijų kunigystei ruošiasi 628 seminaristai, o 30 propedeutinių ir mažųjų seminarijų lanko 630 kandidatai į seminaristus. Tuo tarpu moterų kongregacijų Kinijoje yra 106, kurioms priklauso 5451 įžadus davusios vienuolės.
Katalikų Bažnyčia Kinijoje administruoja apie keturis šimtus karitatyvine veikla užsiimančių struktūrų - 220 klinikų, 11 ligoninių, 81 senelių prieglaudą, 44 vaikų darželius, vieną aukštesniąją mokyklą, dvi profesines mokyklas, 22 našlaičių namus, tris reabilitacijos centrus bei 34 socialinių paslaugų centrus. Į šį skaičių neįtraukti centrai skirti raupais sergantiems slaugyti.
Nuotraukoje -namų bažnyčios evangelizacija gatvėje

Komentarų nėra: