penktadienis, gruodžio 04, 2009

Šveicarai paleido džiną


Nubalsavę neleisti statyti minaretų, šveicarai paleido džiną - vis daugiau vakarų šalių reiškia neasitenkinimą dėl gausiai dygstančių mečečių, kurių statybą finansuoja pagrinde nafta turtingos islamo valstybės. Vakariečiams nusibodo žaisti toleranciją.
Panašius referendumus žada rengti dar kelios Europos valstybės. Net ir liberaliojoje Prancūzijoje per paskutinius 8 metus beveik dvigubai padaugėjo mečečių statymo priešininkų. Kaip skelbia „Le Figaro“, tai rodo visuomenės nuomonės tyrimų centro IFOP duomenys. Pagal juos, 2001 metais 22 proc. prancūzų pasisakė prieš mečečių statymą, o 46 proc. teigė, kad jų šis klausimas nejaudina.
2009 metais jau 41 proc. respondentų pareiškė, kad į mečečių statymą žiūri neigiamai, o žiūrinčių į tai abejingai skaičius sumažėjo iki 36 proc.
46 proc. prancūzų pasisakė už tai, kad būtų uždrausta statyti minaretus, tiek pat žmonių norėtų, kad mečetės būtų matomos iš tolo.
Tyrimą atlikusios bendrovės vadovas teigė, jog dar niekada neigiamas požiūris į islamą nebuvo toks stiprus.
Australija gali žengti dar toliau - vienas politikas pareikalavo stipriai riboti imigraciją iš islamo šalių bent 10 metų.

Komentarų nėra: