pirmadienis, gruodžio 07, 2009

Krikščioniškas rokas 2009? Atgaila


Vaizdelis iš "Sielų". Atlikėjai - grupė "QUEST RISING" ir teologas ir bene net Katalikų teologijos katedros vedėjas Benas. Manau, kad po tokio pasirodymo visi nusidėjėliai ir metalistai atgailavo už savo baisų gyvenimą ašutinėse ir pelenuose,pajuto nenumaldoma troškimą pažinti Kristų, o visi kiti - kad pamatė tokį vaizdą.
Aišku, čia skonio reikalas, bet man - nieko neskoningiau, kas besidengtų krikščionybe ir dvasingumu, nesu matęs. Ar bemėgdžiodami pasaulį, netampame pajuoka pasauliui?

7 komentarai:

Olgerdas rašė...

Sutinku.Nors pats klausau krikscionisko roko ir metalo,bet atsirenku ka klausyt,nes toli grazu ne kiekvienas atlikejas daro tai ka daro skatinamas Dievo Dvasios.Neretai tai tik komercija ar siaip populiarumo siekimas.Vakarusoe pilna "krikscionisku" grupiu kurios pagave kampa,kad is to galima uzdirbti,kad irasai graibstomi,o naivus tikintieji suvalgo sita piliule nemastydami.Na,del Beno,tai man visu pirma kliuna dirbtinis,kartais net seksualizuotas elgesys scenoje,dirbimas "ant publikos",netgi tam tikras gerejimasis paciu savimi ir pan.Na,bet ar Dievas negali pakeisti jo mastyma?Manau gali.

Linas rašė...

Tai kad cia būtų komercija, tai dar suprasčiau, bet čia kažkoks, mano galva žiūrint absoliutus minedizmas - nei turinio, nei išraiškos nei prasmės - palakstymas su šuns antkakliu ir pariaumojimas. Dėl ko, kodėl, kam????

Unknown rašė...

nepaisant visko, Benas turi savo gerbėjų tarpą, o gerbėjai nelabai turėdami krikščioniškos sunkiosios muzikos alternatyvos Lietuvoje, Beną labai idealizuoja..
Idėja iš esmės nebloga - skelbti Evangeliją sunkiosios muzikos mėgėjų tarpe, bet klausantis Beno dainuojant taip ir nesuprantu ką jis ten sako :)
manau Benui reiktu pasiemt idėjų ne tik iš Stryper ir kitų vakarietiškų krikščioniško roko grupiu, bet kad ir iš tokios kaip Antis - jie gal neskelbė Evangelijos, bet juos visi suprato :)

Linas rašė...

Gerbėjų ir Šokoledas turi, bet tai dar neliudija jo vertės:)
O kas liečia Evangelijos skelbimą, tai dainuotų lietuviškai, jei jau nori skelbti, bet nepanašu, kad toks noras būtų, greičiau kaip Olgerdas sakė - noras pasirodyti.Dėl manęs tai tegu būna ir dainuoja kaip tik nori,nieko krikščioniško aš nematau tokiam dainavime, tik neprofesionalumą, "velnio akmenį" pasauliečių metalurgai kai kurie ir daug įtikinamiau ir kultūringiau atrodė. Jau nekalbant apie muzikinę kokybę.

Olgerdas rašė...

Kokybe tai tikrai Questu tragiska...Iki Stryper jiems toli,nors groja panasiai.Tik nezinau,ar tai jie nesusigroje buna ar aparatura prasta,bet kai ju klausau,tai neretai ne muzika bet kazkokia kakofonija gaunas-tarska barska viskas ir prie to dar benas spiegia nezinia ka...Na,ir Beno dikcija,kai angliskai dainuoja...Tai cia jei apie ta technine puse.Na,eis laikas,gal pramoks vyrai.Balades tai grazios.O aplamai pasakyciau,kad daug vaikiskumo ir nesubrendimo yra tame-kai zaidziama "Dievo karius" ir pan.Savo tikejimo pradzioje ir as panasiai zaidziau,bet laikui begant palikau,nors tebeklausau sunkios muzikos ir nesioju atitinkamus rubus...Bet kas nepatinka,tai atlikeju maivymasis ant scenos,visiskai netinka krikscionimas toks elgesys,seksualiniu judesiu imitavimas ir pan...Kuklumas kazkur dingsta kazkodel kai uzlipama ant scenos...

Unknown rašė...

na taip, tenka judviems tik pritarti :) tiesa yra tokia kokia yra..
beje savo nuomonę galite pareikšti Beno forume - http://www.army777.lt/
gal benas susilaukęs rimtos kritikos susimastys..

Linas rašė...

Nu Kęstuti, nemanau, kad nuėjęs ten kažką pareikši - užgausi žmogų jo pačio namuose, tegu dirba,stengiasi, kariauja, tik tegu pasižiūri į save iš šono - čia būtų geriausia.Jeigu jam būtų 18- niolika tikrai nieko nesakyčiau...