pirmadienis, gruodžio 21, 2009

Angelas ant tilto


Maurice Sklar - pakankamai garsus pasaulyje smuikininkas, daugelio tarptautinių konkursų nugalėtojas, taip pat ir krikščionis, dabar grojantis ne sudėtingus kūrinius, bet tuos, kurie padeda Dievui prisiliesti prie žmonių gyvenimo.
Jo paties gyvenime nebuvo viskas taip gražu - Rusijos žydų šeimoje augęs jaunuolis būdamas 20 metų palūžo nuo... sėkmės. Nusprendė užbaigti gyvenimą nušokdamas nuo tilto Niujorke. Kaip jis pasakoja, atėjo šiame mieste prie tilto ir negalėjo toliau žengti nė žingsnio, nes ant jo kojų atsistojo... angelas. Bet Maurice Sklar buvo užsispyręs, visą savaitę eidavo ant to tilto ir kaskart užlipdavo vis aukščiau ir kaskart susidurdavo su tuo pačiu angelu. Galiausiai jis vis dėlto užsiropštė į patį viršų ir jau ruošėsi nušokti. Šį kartą angelas jį pargriovė ir atsisėdo ant jo. Kaip pasakoja smuikininkas, jis gulėjo ir verkė negalėdamas pajudėti.
Kaip pasakoja M.Sklar, tuo laiku jis pažinojo tik vieną žmogų, kuris tiki Jėzumi, todėl susirado jo telefoną.
Tai tokia šito smuikininko istorija. Mes užsispyrę, bet Dievas dar didesnis užsispyrėlis. Apie angelus parašyta daug ir visokių paskojimų, Kalėdos toks metas, kai šita tema ypač išryškėja, tačiau kartu yra tikima tik tuo, kad angelai kažkur labai toli arba jie švelnučiai-tylučiai, kad jie yra tokios mistinės būtybės su sparneliais ir kūdikių veidais. Man M.Sklar istorija priminė, kad jie gali būti visai arti ir visiškai kitokie.
Tiesa, patarimas vis dėlto neiti ant tilto Vilniuje, Kaune ar kitoj Lietuvos vietoj. Niujorke angelų, kaip liudija  Maurice Sklar, yra, o va už Lietuvą negarantuoju.

Komentarų nėra: