ketvirtadienis, gruodžio 03, 2009

Katalikų kunigą nubaudė... už ekumenizmą


Kad katalikiškas ekumenizmas yra tuščia propaganda ir plepalai gerai demonstruoja vokiečių katalikų kunigo istorija - už tai, kad jis laikydamas mišias vienoje protestantų bažnyčioje pakvietė priimti sakramentą tiek katalikus, tiek liuteronus, jis buvo išmestas iš tarnybos, iš jo atimta dėstytojo licenzija.
Ši istorija nutiko ne kažkada senų senovėje, bet vyksta dabar,kai ekumeninis liudėjimas taip plačiai propaguojamas.
Katalikų kunigas Gotholdas Chazenchutilis ekumenines mišias aukojo 2003 metais Getsemanės bažnyčioje Berlyne, kur dalyvavo 2500 žmonių, pabaigoje jis pakvietė visus, ir ten buvusius protestantus, priimti komuniją.
Katalikų bažnyčios mokymas draudžia interkomunion - bendrą duonos laužymą su kitų denominacijų krikščionimis, todėl vyskupas atšaukė jo tarnavimo įgaliojimus,o 2006 metais panaikino ir dėstytojo licenziją.Gotholdas Chazenchutilis, kuris yra teologijos profesorius Saarbukeno universitete, praneša "Ecumenical News International(ENI)".
2009 pavasarį Gotholdas Chazenchutilis kreipėsi į vyskupą prašydamas jį atstatyti į tarnybą, tačiau atsakymas atėjo tik lapkričio mėnesį - kunigas apkaltintas, kad "neseka katalikybės dogmomis" ir bausmė palikta.
"Jeigu aš atsisakau komuniją duoti kažkam - tai prieštarauja krikščioniškai meilei ir meilei artimui",- aiškino savo poziciją Gotholdas Chazenchutilis.
Beje, po ekumeninių mišių kunigą pasmerkė tuometinis Tikėjimo kongregacijos vadovas Juozapas Racingeris, dabartinis popiežius Benediktas XVI.Tai įvyko nepaisant net to, kad popiežius ir nubaustasis kunigas kartu dirbo viename universitete ir buvo pažįstami.
Taigi, gražios Vatikano kalbos apie ekumenizmą lieka tik kalbomis.

2 komentarai:

Unknown rašė...

Katalikų teologijos profesorius Gotholdas Chazenchutilis visdėlto pakvietė ir katalikus ir protestantus laužyti duoną kartu ir tai mano nuomone yra tikrasis ekumenizmas - brolystė tarp atskirų krikščionių o ne denominacijų jungimasis :)

Arunas rašė...

Duonos lauzymas tai gerai. Bet ka reikia daryti per pacias misias? Gal su kistukais uzsikisti ausis ir i burna prisipilti vandens :)