antradienis, gruodžio 08, 2009

Moterys vis mažiau trokšta būti vienuolėmis


Moterys Lenkijoje vis mažiau trokšta būti vienuolėmis - per dešimt metų vienuolių skaičius sumažėjo 50 procentų. Kaip praneša lenkų katalikų žinių agentūra KAI, remdamasi Vienuolijų vadovių konferencijos skelbiamais statistiniais duomenimis, į moterų vienuolių kongregacijas Lenkijoje per vienerius metus, nuo 2008 m. spalio 1 d. iki šių metų rugsėjo 30 d. įstojo 337 naujos kandidatės, tai yra perpus mažiau negu prieš dešimtį metų. Per tą patį vienerių metų laikotarpį 200 seserų, davė amžinuosius įžadus. Prieš dešimtį metų per tą patį laikotarpį amžinuosius įžadus davusių vienuolių buvo 280.
"Vatikano radijas" praneša, kad pašaukimų į moterų kongregacijas mažėjimas nėra naujas reiškinys. Su juo susiduriama jau kuris laikais ir kandidačių mažėjimo tendencija yra pastovi. Jeigu dabartiniai mažėjimo tempai nepasikeis, dar po dešimties seserų duodančių amžinuosius įžadus skaičius nukris iki šimto, tai yra po vieną vienuolę kiekvienai iš maždaug šimto šiuo metu Lenkijoje veikiančių moterų vienuolijų.

2 komentarai:

Unknown rašė...

panaši tendencija reiškiasi ir Lietuvoje.. čia jei tik mergina neturi mylimojo ir yra tikinti tuojau yra agituojama stot į vienuolyną :) tikintys vaikinai agituojami stot į seminarijas.. man asmeniškai taip pat buvo pravesta agitacija su pranašystės elementais :)
nieko nepadarysi - žmonės nori Gyvojo Dievo o ne mirusios dogmatikos..

Linas rašė...

Ale kai pagalvoju, visai nieko būtum dvasiškas tėvelis, tik per daug juokiesi, bet nieko, pataisytų:) Plaukus nurėžtų, o sutana ant tavys gražiai gulėtų:)