pirmadienis, gruodžio 14, 2009

Nigerija - mečetės keičia pamaldų laiką


Nigerijoje, kur krikščionių ir musulmonų skaičius maždaug vienodas, daugelis mečečių pereina prie naujo pamaldų laiko, dabar vietoj penktadienio musulmonų pamaldos vyksta sekmadieniais. Taip atsitiko todėl, kad daugelis imamų bijo, kad musulmonai gali masiškai pereiti į krikščionybę. Jau dabar Nigerijos musulmonai masiškai lankosi protestantų bažnyčių susirinkimuose, jų skaičius siekia šimtus tūkstančių. Kokia rimta jėga yra evangelija rodo ir tai, kad Nigerijoje per paskutinius dvejus metus 4 sričių guberatoriai musulmonai tapo krikščionimis.
Didžiuliais tempais krikščionybė plinta Šiaurės Nigerijoje tarp musulmonų, kur galioja griežti šariato įstatymai ir laikas nuo laiko įsiplieskia brutali religinė prievarta - užsibrėžę fiziškai sunaikinti krikščionybę musulmonai nepasiekia laukiamo rezultato. Valdžia Nigerijoje nesikiša į religinius reikalus, o kai kada net skatina evangelizavimą, nes tai išsprendžia daugelį visuomenės bėdų

Nuotraukoje - taip musulmoniškas miestas sutiko vokiečių evangelisto Reichardo Bonnkės tarnavimą. Nors ekstremistai buvo pažadėję R.Bonnkę nužudyti, o valdžia buvo uždraudusi organizuoti evangelizacijas, R.Bonnkė tęsia savo darbą.

Komentarų nėra: