pirmadienis, gruodžio 12, 2011

Kim Kardašian santuoką sugriovė nuoga joga

Armėnų kilmės aktorės ir fotomodelio Kim Kardašian santuoką sugriovė nuoga joga. Ji ir krepšininkas Krisas Hamfrisas nusprendė pasukti skirtingais keliais. Vyras nesusidorojo su nuolat jo žmonai rodomu dėmesiu, santuoka truko vos 72 dienas.
Dvimetrinis krepšininkas nenorėjo susitaikyti, kad jo naujai iškepta žmona dalyvauja abejotinuose projektuose, paskutiniu lašu tapo televizijos laidoje "Kourtney and Kim Take New York" televizijoje E!  parodytas reportažas apie nuogą jogą. Pačios moteriškės visiškai nenusirengė, o štai jų instruktorius - 22 m. budistas buvo nuogutėlis.
Holivude ir Niujorke pakilo diskusijų banga, ar galima nuoga joga užsiiminėti maišytose klasėse. Kritikai sako, kad tai neturi nieko bendro su dvasingumu. Gynėjai sako, kad seksualumui čia vietos nėra, nes užsiėmimai vyksta žvakių šviesoje, o vyrai ir moterys ateina poromis. Į priekaištus dėl nedvasingumo, jie atkerta, kad rytiečiai garbina Šyvos Lingamą(falosą), kas "nedvasingam" žmogui gali pasirodyti abejitina idėja.
 Joga rimtai užsiima tokios garsenybės kaip Lady GaGa, Томаs Кruzas ir daugelis kitų, dauguma iš jų mėgsta nuogą jogą, aišku, ne bendrose klasėse.  

8 komentarai:

Olgerdas rašė...

Kazkas panasaus yra praktikuojama ir pas mus, Oso meditacijos centre, kurio vadovas M. Vrubliauskas anksciau ir per TV, ir spaudoje nekart kritikuotas uz savo isakytas idejas apie taip vadinama seksavima su vaikais, amziaus cenzo mazinima, norint santykiauti su vaikais ir pan. Na, o pats tas faktas, kad, norint istoti i Oso centra, butina pristatyti pazyma apie tai, kad nesergi AIDS, taip pat daug apie ka kalba. Zodziu, neveltui JAV sios sektos veikla yra oficialiai draudziama. Pasirodo, Lietuvoje daugiau demokratijos, nei JAV :)

Linas rašė...

Ne, Olgerdai, čia ne Ošo, čia tiesiog joga:)

Olgerdas rašė...

A man vienodai, ar tiesiog joga, ar prosto Marija, ar Oso- vis tiek esme panasi :)

Sigitas Kalinas rašė...

http://www.delfi.lt/news/daily/Health/irodyta-kad-joga-neatstos-aerobikos.d?id=49832352

Man įdomi Jūsų nuomonė apie ChiGong (vadinama kinų joga). Motinai po žarnyno operacijos gydytoja patarė lankyti ChiGong užsiėmimus. Motina atsigavo gan greitai. Dabar jaučiasi gerai, bet kasryt daro ChiGong pratimus. Sako, kad jie labai padeda. Ką apie tai manote?

Linas rašė...

Sveikas Sigitai, na tikrai nesu specialistas, taigi, negaliu pasakyt, manau, kiekviena mankšta gera kūnui, tačiau joga kiek žinau, yra skirta "dvasiniam tobulėjimui', su kuo negalėčiau sutikti, nes treniruojant kūną, tik kūnas ir stiprėja.

Sigitas Kalinas rašė...

ChiGong užsiėmimus veda sportininkas ir, kiek žinau, apie dvasinius reikalus nešneka. Tiesiog daro pratimus.

Linas rašė...

Puiku, tegu sportuoja į sveikatą ir tavo mamai kuo greičiau atsisatyti linkiu.

Sigitas Kalinas rašė...

Dėkui ;)