ketvirtadienis, gruodžio 08, 2011

Ketvirtasis Trejybės asmuo - Mergelė Marija

Ketvirtasis ir, be abejo, veikiantysis Trejybės asmuo - Mergelė Marija. Taip atsitiko, kai 1854 m. gruodžio 8 dieną popiežiaus Pijaus IX paskelbė, kad Mergelė Marija nuo pat jos pradėjimo akimirkos buvo apsaugota nuo pirmapradės nuodėmės (šiomis dienomis Katalikų bažnyčia švenčia šią šventę). Kitaip sakant, Mergelė Marija buvo prilyginta Dievui - ji pati buvo be nuodėmės ir todėl gali atlikti tik Dievui Biblijos priskiriamus dalykus - būti visur, priimti maldas, apsireiškti ir reikalauti garbinimo bei aukų, be to ji net diktuoja savo valią žmonėms.
Štai kaip tinklalapis "Bernardimai.lt" apibūdina, kokią vietą katalikybėje ji užima: "Būdama be jokios nuodėmės šešėlio ir išaukštinta Danguje, mūsų Motina Marija į visus dalykus geba žvelgti krištoliniu žvilgsniu ir juos vertina tik antgamtiniu požiūriu. Todėl Jos didysis Širdies noras yra vienintelis: pati, būdama amžinai laiminga Dieve, trokšta, kad ir mes, Jos vaikai, pagaliau po visų gyvenimo kovų ir išbandymų, pasiektume Dangų, kur Ji mus pasitiks ir nuves mus pas Dievo Sūnų. Kad tai išties įvyktų, mes esame šaukiami visais savo troškimais, intencijomis ir veiksmais nuolat tarti: „Viešpatie ir Marija,  tebūna taip, kaip Jūs norite, o ne aš“. 
Taigi, erezijos (o ši erezija, kaip matome, vos šimtmečio) gimdo tiktai erezijas - iš Dievo žodyje aprašytos Dievo tarnaitės Marijos, ši Marija paversta VISŲ MOTINA  ir TARPININKE.                       

Komentarų nėra: