ketvirtadienis, gruodžio 08, 2011

Egiptas - islamistams valdžią atvėrė naftos milijardai

Rinkimai Egipte parodė, jog revoliucijos pasiekimai sunaikinti - islamistinės partijos surinko 85 procentus visų balsų. Musulmonų brolijos partija "Laisvė ir teisingumas"  gavo 60 procentų, o salafistų "El Nur" partija - 25 procentus. Musulmoniškos partijos iš užsienio, Persijos įlankos šalių, savo propagandai ir maisto daviniams, kuriuos dalino prieš rinkimus, gavo net 4 milijardus dolerių. Jie buvo skirti per įvairias "islamo labdaros organizacijas". Ypač gausiai buvo finansuoti salafistai "El Nur", net Musulmonų brolija piktinosi, kad jie dalina tiek daug labdaros ir valdo didžiules lėšas.
Dar pranešama, kad Egipto Musulmonų brolijos partija "Laisvė ir teisingumas" per pirmojo parlamento rinkimų etapo papildomą balsavimą iš 45 galimų vietų laimėjo 34, trečiadienį pranešė partijos šaltinis.
Iš viso per pirmąjį rinkimų etapą partijos varžėsi dėl 56 vietų parlamente. Šis balsavimas buvo pirmasis iš trijų rinkimų etapų, kurie tęsis daugiau nei šešias savaites. Remiantis Egipto rinkimų sistema, iš 498 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose du trečdaliai bus proporcingai padalinti pagal partijų sąrašus, o likęs trečdalis atiteks kandidatavusiems individualiai, kurie per pirmąjį rinkimų etapą turi surinkti daugiau nei 50 proc. balsų, norint išvengti papildomo balsavimo.

Komentarų nėra: