šeštadienis, gruodžio 17, 2011

Ištvirkimo anatomija Olandijos katalikų bažnyčioje

Popiežius ir aukštoji dvasininkija nuolat kalba skambias frazes apie "silpniausiųjų apsaugą, gėrį, dorovę ir tai, kad katalikybė teliko, ko gero, vienintelė institucija, kuri labiausiai rūpinasi šeima ir vaikais". Deja, turimai rodo, kad didžiausia tikimybė vaikui patirti lytinę prievartą yra ne ateistų griaunamoje visuomenėje, bet būtent pačioje katalikybėje.
Ištvirkimo anatomija Olandijos katalikų bažnyčioje - tvirkinimo aukos skaičiuojamos tūkstančiais. Olandijos katalikų bažnyčios mokymo įstaigose, seminarijose ir vaikų namuose. Penktadienį nepriklausoma komisija paskelbė surinktus duomenis. Duomenys paremti 34 000 žmonių tyrimo ataskaita, komisija teigia, kad Olandijoje kas 10 vaikas vaikystėje patyrė fizinę prievartą, tuo tarpu tarp tų, kurie kažkurią vaikystės dalį praleido katalikiškose įstaigose, šis skaičius dvigubai didesnis, praneša "Интерфакс"
Komisija gavo duomenis ir apie tai, kad 1 800 žmonių patyrė ir seksualinę prievartą katalikiškose įstaigose.
Paradoksalu, bet pasirodo, katalikiškos įstaigose dvigubai daugiau smurto negu pasaulietinėse. jau nekalbant apie seksualinį mažamečių išnaudojimą...
Beje, katalikybė sekso skandalams jau tapo atspari, daugumai katalikų nė kiek ne gėda, kad jų bažnyčia visame pasaulyje kaltinama ištvirkimu ir vaikų prievartavimu, tai priimama kaip  "pragaro puolimas", nes esą "paties Kristaus įsteigta bažnyčia" yra Dievo atstovė žemėje.
Tačiau reiktų priminti, kad Dievas ir nuodėmė neturi nieko bendro. O kam atstovauja organizacija  - geriausiai parodo darbai. 

4 komentarai:

S rašė...

Kaip dabar jaustis tiems kurie netvirkino. Kam norisi prisipažinti kad vaikystei buvai toks negražus kad net pedofilams nepatikai

Anonimiškas rašė...

roze yra grazi bet turi spyglius. Linkiu sios svetaines autoriui matyti daugiau rozes zieda, nei spyglius. Baznycia nebus tobula zemeje to ir nereik stebetis. daugiau geru dalyku pastebekit, ieskot sencaciju ir paskalu. krikscionims patinka tokios svetaine kaip jusu nes tai paskalos , sencacijos. rasykit tik apie gerus dalykus ir jusu svetaine niekam tikusi bus. tendencingai viska darot. As sutinku kataliku baznycia nuodemiauja, bet per daug kalbat apie tai, net bloga daros. Daugiau geru dalyku, pastebejau kad tokiu dalyku yra

Linas rašė...

rasykit tik apie gerus dalykus ir jusu svetaine niekam tikusi bus - :) va taip, gerb žmogau, ir tu čia komentaro nepaliktum.
Nežinau ar tūkstančius seksualiai išnaudotų vaikų galima vadinti šiaip tokiu nuodėmiavimu, man tai atrodo sodoma ir gomora, kuri teverta ugnies...

Kęstutis rašė...

(Tit 3)" Juk ir mes kitados buvome NEPROTINGI, neklusnūs, apgauti, vergaujantys įvairiems geiduliams ir malonumams, gyvenome pilni pykčio ir pavydo, neapkenčiami ir nekenčiantys vieni kitų. Bet kai pasirodė Dievo, mūsų Gelbėtojo, gerumas ir meilė žmonėms, Jis išgelbėjo mus ne dėl mūsų atliktų teisumo darbų, bet iš savo gailestingumo, Šventosios Dvasios atgimdančiu ir atnaujinančiu nuplovimu."

Žodis "Neprotingi" reiškia štai ką:" negalvojantys,nesugebantys svarstyti ir mastyti racionaliai,vadovaudamiesi teisinga ir sveika logika.
Nedėmesingi,savo dienas leidžiantys beprasmiškai ir patys savo gyvenime įtvirtinantys kvailystę."
Būtent toks įspūdis susiklosto kai skaitai tikrų katalikų komentarus apie katalikų bažnyčią. Jiems šlykščiausia nuodėmė nekelia pasibjaurėjimo.."na ka gi dabar..žiūrėkime į "gerą".."..Nesugeba mąstyti sveikai,nesugeba vertinti adekvačiai akivaizdžių dalykų. Ir jei žvelgti į tai ne žmogiškų nuomonių akimis,o iš Šventojo Rašto perspektyvos,tai ši Tito laiške paminėta charakteristika rodo į tamsos valdžioje esančio žmogaus savybę,suformuotą nuodėmės (ne)mastymą ,kuris ir laiko šį žmogų nuodėmėje. Tai - kaip pančiai,neleidžiantys pamatyti,patikėti ir išsivaduoti,stipriai užveržti piktojo ir pavydžiai jo saugomi šių žmonių pražūčiai.
Vienas Dievas gali sutraukyti šios katalikiškos tamsos pančius,joks žmogus šito nepadarys.