penktadienis, gruodžio 09, 2011

Katalikų bažnyčia Kaune privatizuoja mokyklas


Perversmas Kaune – mokyklos tampa katalikų nuosavybe. Apie tai rašoma „Kauno dienoje“, tačiau neužsimenama, kad tai ne tik mokyklos statuso pakeitimo, bet ir turto klausimas ir Konstitucijos nesilaikymas - valdžia formuoja religinę katalikų mokyklą ir perduoda ją religinei organizacijai, nors religija ir valstybė yra atskirtos.
Kauno politikai nutarė leisti, kad Šv.Mato vidurinė mokykla taptų privati ir priklausytų Vilkaviškio vyskupijai. Ją pertvarkyti numatyta iki 2013-ųjų rugsėjo. "Šios mokyklos rezultatai gerėja, tačiau iki tokių mokyklų, kaip Saulės, J.Jablonskio ar kitos prestižinės gimnazijos dar reikėtų padirbėti. Kitu atveju vaikų ten neliks", - tikino savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas. Jis ragino tarybos narius leisti, kad mokykla taptų nevalstybinė. Pasak A.Bagdono, teisę apsispręsti turėjo mokinių tėvai. Kiek daugiau nei 60 proc. tėvų pasisakė už mokyklos pertvarkymą į nevalstybinę. Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas neslėpė, kad ilgosios vidurinės mokyklos išsaugojimas labiausiai ir vilioja tėvus, o ne katalikiškas mokyklos statusas. Šv.Mato vidurinei mokyklai tapus nevalstybine, panemunėje nebeliks nė vienos valstybinės mokyklos, suteikiančios vidurinį išsilavinimą. "Kaunas nėra Kazachstano stepės, kad kas nors nerastų kitos mokyklos ar nenuvažiuotų iki jos", - opozicijos priekaištus atmetė konservatorius Vytas Bancevičius.
Kitaip sakant, kas nenorite prieš pamokas kalbėti rožančiaus ar dalyvauti mišiose - keliaukit iš buvusios valstybinės mokyklos kur tik norit.

Komentarų nėra: