antradienis, gruodžio 13, 2011

Katalikų bažnyčios tarnai už savo draudimą ir pensijas mokėti nenori


Ko gero, pajutę grėsmę dėl antrosios krizės bangos, kad gali būti panaikintos jų katalikams iškovotos mokestinės lengvatos arkivyskupas S. Tamkevičius drauge su kitais Lietuvos vyskupų konferencijos nariais pirmadienį lankėsi pas prezidentę Dalią Grybauskaitę, nors ko tiksliai jie lankėsi neaišku, tačiau tuoj pat pasklido žinia, kad  Lietuvos Katalikų Bažnyčia nenorėtų šiuo valstybei sunkiu laikotarpiu pati mokėti už dvasininkų ir vienuolių socialinių pensijų ir sveikatos draudimą, kol neatgauna žemės.
Lietuvos vyskupų konferencijos (LVK) pirmininkas, Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, „Reikėtų žiūrėti kompleksiškai: jeigu mes šiandien neforsuojame savo pagrindinės nuosavybės paėmimo, tai tada būtų nelabai etiška kalbėti. Jūs esate be nuosavybės, be pinigų ir iš kažko dar mokėkite. Manau, kad reikėtų šituos klausimus spręsti kartu“, - sakė S. Tamkevičius.
Lietuvoje valstybė apmoka kunigų ir vienuolių sveikatos bei senatvės pensijos draudimą. Beje, S. Tamkevičius teigia, kad Lietuvoje Katalikų Bažnyčia vos „suduria galą su galu“.

Komentarų nėra: