trečiadienis, gruodžio 07, 2011

Pablo Nerudos palaikai gali būti ekshumuoti


Čilės Komunistų partija padavė prašymą ekshumuoti didžiojo Čilės poeto Pablo Nerudos palaikus, mat turi įtarimų, jog poetas buvo nunuodytas po Pinočeto atėjimo į valdžią, praneša  BBC.
P.Neruda, Nobelio premijos laureatas ir vietas ryškiausių pasaulio poetų, mirė Santjago ligoninėje būdamas 69 metų amžiaus 1973 m. rugsėjyje, po  12-os dienų, kai įvyko perversmas. Mirties liudijime įrašyta, kad jis mirė nuo prostatos vėžio, bet jo vairuotojas tvirtina, kad jam buvo atlikta mirtina nuodų injekcija, po kurios sustojo širdis, esą tai galėjo padaryti Pinočeto agentai.
P.Neruda visą gyvenimą dalyvavo Komunistų partijos veikloje, dalyvavo Ispanijos pilietiniame kare, buvo Čilės pasiuntinys Prancūzijoje.
Pablo Nerudos fondas, besirūpinantis poeto palikimu, dar šią gegužę paskelbė, kad "nėra jokių įrodymų, kad poetas būtų miręs nuo kokių nors kitų priežasčių, išskyrus vėžį".

1 komentaras:

Gerda rašė...

na nemanau, kad jau reikalinga tokius tyrimus atlikinėti.. artimiesiems ir taip skaudu.. svarbu, kad buvo palaiku parvezimas is uzsienio kaina gera ivykdytas ir tiek.