penktadienis, gegužės 20, 2011

"Aerosmith" lyderiui gėjumi tapti nepavyko

"Aerosmith" lyderiui Stivui Taileriui gėjumi tapti nepavyko. Stengėsi žmogus, bet... Apie tai jis pasakoja savo autobiografijoje. Muzikantas pasakoja, kad  ryžosi eksperimentui būdamas labai jaunas, mat buvo įdomu, tačiau toliau nusprendė nebeeksperimentuoti.
Dainininkas buvo vedęs du kartus, o dabar jau ilgą laiką palaiko santykius taip pat su moterimi, vardu Erin. 

"

64 komentarai:

Sigitas Kalinas rašė...

Teko skaityti, kad homoseksualais gimstama arba tampama iki ketverių metų. Jei tai atsitinka vėliau, dažniausiai būna kalta psichologinė trauma, kurią reikia gydyti.
Būna ir atvirkščiai. Homoseksualai sukuria heteroseksualias šeimas, kartais susilaukia vaikų. Tik klausimas ar tokios šeimos laimingos.

Mano nuomone, homoseksualai savo gyvenimą turi skirti darbui, kūrybinei veiklai, o heteroseksualai - vaikams, jų gimdymui ir auklėjimui.

Linas rašė...

Sutinku, homoseksualai tegu darbuojasi:)

Olgerdas rašė...

Nu tai, Sigi, ir darbuojasi jie kurybineje veikloje :) Ziurek kiek ju yra tarp muzikantu, dainininku, dailininku ir pan... Tik kas is to, norisi paklaust, kad jie kuria?.. Ar jie savo siela tuo isgelbes, kad yra talentingi ir graziai kuria ?.. Beje, savo kuryba jie isreiskia, deklaruoja ne ka kita, bet velgi savo iskrypima- nuolat sneka ar dainuoja apie tai, tuo darydami neigiama itaka jaunimui, jei jie pvz yra populiarus. Ta pati Lady Gaga, pripazinta itakinga asmenybe- ziurek kokia siaubinga neigiama itaka daro jaunimui... Beje, nelabai ten aisku, bet matyt ji galimas daiktas, yra lezbiete- bent jau imidzas joks butent toks...

Sigitas Kalinas rašė...

Olgerdai, koks skirtumas tarp hetero iškrypėlio ir homo iškrypėlio? Visokių yra, bet imkime tokius pvz.H. K. Andersenas ar Čeikovskis. Jie homoseksualai, bet nemanau, kad jie iškrypėliai ;)

Sigitas Kalinas rašė...

LGBT krikščionių sąrrašas http://en.wikipedia.org/wiki/Category:LGBT_Christians
Įdomių pavardžių radau ;)

Olgerdas rašė...

Nujo, idomiai cia iseina, homoseksualai- neiskrypeliai:) Galima butu sarasa cia testi: zudikai- nenusikalteliai ir pan. As suprantu, kad tau galbut kokio Caikovskio muzika patinka (beje ir man ji maloniai skamba)ir tau gal lietuvis neapsivercia ji pavadint iskrypeliu- cia visai normalu. Tik manau, musu simpatijos neanuliuoja realiu faktu. O tai ka tu darytum jei tavo sunus toks butu? Na, manau, galbut ji myletum ir is namu neisvarytum, bet juk puikiai zinotum kad jis yra iskrypelis... Tavo meile jam neanuliuotu to fakto, kad jis homoseksualas.

Olgerdas rašė...

Ten aisku turejau omeny, kad liezuvis neapsivercia (o ne lietuvis :)

Sigitas Kalinas rašė...

Apie žmogų reikia spręsti ne pagal jo lytį ar orientaciją, o pagal jo darbus ir elgesį.

Olgerdas rašė...

Sutinku. O buvimas homoseksualu tai cia koks darbas ir elgesys? Geras ar blogas? Beje, o geri darbai gali padeti buti teisiu pries Dieva, jei nera tikejimo Kristumi?

Sigitas Kalinas rašė...

Aš skiriu gėjus ir homoseksualus. Gėjai - ištvirkę, norintys save pademonstruoti. Heteroseksualų tokių taip pat nemažai yra.
Homoseksualai gyvena ramų gyvenimą. Neretai hetero santuokoje. Tai ir yra problema, nes dėl to šeima būna nelaiminga.
Nesakau, kad jie turi sudaryti homo poras. Ne, jie turėtų gyventi vieni ir mintis nukreipti į darbą ar kūrybą.

Olgerdas rašė...

Supratau mazdaug, ka turi omeny: tipo, gejai, anot taves, praktikuojantys, o homoseksualai- ne. Na, bet cia manau tokia grynai zmogiska klasifikacija, o pries Dieva, kiek suprantu, visa tai neturi reiksmes, nes Jis i nusidejelius ziuri vienodai. Visi nusidejo ir viskas- nera mazesnio didesnio nusidejelio- visiems reikia Kristaus, ju nuodemiu atpirkejo.
Beje, o kas is to, jei vieni nusidejeliai praktikuos tai ko geidzia, o kiti- tik medituos tame, na galbut retkarciais ir praktikuodami?.. Ar cia jau bus dorybe, jei zmogus vien tik nedarys kazko praktiskai, bet jo mintys bus toje nuodemeje? Nemanau. Tad net tie gejai, kurie turi zmonas ir vaiku, turetu siekti pakeisti savo vidini gyvenima (mintis ir pan). Zinoma, jie neturetu to slepti nuo zmonu,tai butu ideaaliausia, taip butu lengviau, kartu su suprantancia zmona nugaleti tai. O visu pirma, butu geriausia, jei tokie zmones patiketu savo gyvenimus Dievui per pasitikejima Kristumi- tokiu budu jie ir siela isgelbetu, taip pat tai zymiai palengvintu ju vidini isgijima is juos slegiancios dideles nastos, kokia yra homoseksualizmas. Dar karta norisi pasakyt, kad pries Dieva visiskai nesvarbu kaip mes nusidedame- ar mintimis, ar veiksmais- nuodeme yra nuodeme vistiek, o atpildas uz ja- mirtis (ir dvasine, ir fizine). Beje, nemanau, jog imanoma medituoti tose mintyse ir niekada nenusideti veiksmais- vistiek viena diena nesusilaikysi ir padarysi tai, ko geidi. Bergzdzia yra kova su savo nuodemem savo jegomis... Geriau saukstis Jezaus pagalbos.
Taigi, buti nepraktikuojanciu geju yra visiskai tas pats , kas buti aktyviu. Ne esme juk daryme ar nedaryme, bet vidiniame zmoguje- ko jis troksta, siekia, kas jam brangu ir pan.

Sigitas Kalinas rašė...

Tai tu nori už tai, kad žmogus homoseksualus, kentėtų antra pusė ir vaikai?

Olgerdas rašė...

Ne, as noriu, kad niekas nekentetu. Bet, ka cia as... Visu pirma Dievas to nori- tam Kristus ir atejo, del to kentejo, kad mes nekentetume ir mums butu atleista... O kad mes pavaidinsime, kad neva galime savo jegomis nugaleti musu nuodemes kazkokiu budu pakentedami (va kaip tu sakai, nekuriems neva geriau vienatveje gyvent)- tai bus tik imitacija, akiu dumimas pries zmones. Dievo juk neapmausi, Jis zino, ka mes istikruju mastome ir ko siekiame. Ka mes nuo Jo paslepsime? Ogi nieko... Jei kalbet apie kazkieno kentejimus, tai, kaip sakiau, jau yra Tas, Kuris nukentejo pries 2000 metu tam, kad mes nekentetume, ir kad musu geda butu nuplauta Jo krauju. Jo varda zinai...

Kestutis rašė...

Homoseksualus zmogus gali buti islaisvintas ir tapti heteroseksualiu, kaip ir ant adatos sedintis narkomanas - nenarkomanu, ilgametis rukorius - nerukorium, o alkoholikas - ne alkoholiku. Dievas gali juos islaisvinti perkeisti. Homoseksualizmas - pikta dvasia, kuri gali tave apnikti nepriklausomai nuo amziaus, o Sventoji Dvasia nepriklausomai nuo aplinkybiu gali tave isvaduoti :)
Homoseksualistais ne gimstama ;) o giliau dar pasikapscius tai tiek homoseksualizmo tiek pedofilijos ir kitu lytiniu iskrypimu saknis ta pati..
Seip dar buna tokie zmones kaip enuchai, kuriems tiesiog nera duota tureti antros puses, bet pasaulio sistema juos daugeliu atveju iniurkina i istvirkima, tipo - "jei tau nera poreikio tureti zmona, tai tu tikrai gejus."
Bet yra gera naujiena - Jezus atejo tam, kad belaisviai butu isvaduoti, tame tarpe ir homoseksualai, pedofilai ir visi kiti. Kas saukiasi Jo vardo - tas bus laisvas. :)

Sigitas Kalinas rašė...

Nemanau, kad galėčiau gerbti žmogų, kuris savo problemas užkrauna nekaltiems žmonėms.
Homoseksualai, gyvenantys hetero santuokoje, dažnai tampa alkoholikais ir smurtautojais.

Gimęs juodaodžiu, užaugęs netapsi baltaodžiu. Panašiai ir čia. Turi būti įvairovė. Vieni stato namus - kiti rašo knygas. Jei visi rašytų knygas, neturėtume patogių namų.

Sigitas Kalinas rašė...

Paskaitykite http://www.religioustolerance.org/hom_chri.htm

Olgerdas rašė...

Sigi, Dievas ant Kristaus (galima sakyti, nekalto zmogaus) jau uzkrove musu visas problemas ir nuodemes... Todel Dievas neturi problemu ir su zmogaus islaisvinimu is ivairiu nuodemingu iprociu. Homoseksualizmas yra tik vienas is tu iprociu, kuriuos, su Dievo pagalba zinoma, imanoma pakeisti. Cia svarbu, ar pats zmogus to nori- per prievarta juk Dievas nieko nedarys.
Beje, kai pats zmogus nusprendzia kenteti, taip neva manantis nugaleti nuodemes- jis tokiu budu uzima Kristus vieta, tuo atstumdamas Kristu.
O del tolerancijos. Dievas toleruoja viska, iskyrus nuodeme... Ne vienas nusidejelis neieis i Dievo karalyste...

Sigitas Kalinas rašė...

Pakeisti? Aš noriu, kad Lietuvoje visada būtų nuo +20 iki +30 laipsnių temperatūra. Kaip tai padaryti?

Kestutis rašė...

na toj nuorodoj pjauna chebryte totalu gryba :))) zinai kartais norisi sau nepatogia tiesa teofilosofiniais isvedziojimais pritempti prie saves, bet nuo to nereiskia kad tiesa pakito. Ir nesvarbu kaip ten kazkokie krikscionys interpretuos rastus, svarbu kaip Dievas ziuri i sita dalyka, nes po mirties stoti tes pries Dieva ir teofilosofija ar tiesu priempinejimas taves neisgelbes. Tu tiesiog paprasyk Dievo kad tau parodytu tiesa ir pats atsivertes paskaityk Biblija ir pamatysi. As matau Biblijoj ir tikiu, kad Dievas sukure normalu zmogu (heteroseksualu) tam kad jis daugintusi ir pripildytu zeme ir Dievas ne zmogus, kad paimtu ir apsigalvotu - davai koki viena kita istvirkeli paleisiu... :) taip kad sulyginimas homoseksualumo su odos spalva tai kaip automobilio lyginimas su baletu :)

Sigitas Kalinas rašė...

Žmonėms reikia daugintis. Sutinku. Bet ar nereikia žmonėms, meno, poezijos, mokslo pasiekimų?

Olgerdas rašė...

Temperatura ir homoseksualizmas- labai jau tolimos temos :) Cia paprasta: jei nori daugiau laipsniu, tai arba sedi namie prie pakurento peciaus, arba persikeli gyvent kur i tropikus :) Davaj geriau nenaudok nukreipianciu prijomu, Sigi :)

Olgerdas rašė...

Menas ir visa tai kas grazu- su tuo viskas ok, to reikia. O ka tai turi bendro su musu tema?

Kestutis rašė...

homoseksualizmas ir kokybiskas menas neturi nieko bendro. nuo to kad pad******** vyruka koki, didziu menininku netapsiu. Cia greiciau atvirksciai - Dievo apdovanoti menininkai itraukiami i nuodeme ir dvasines tustybes liuna... o paskiau tai atsispindi ju kuryboje liudesiu, skausmu, prasmes ieskojimu ir asmens zlugimo ir mirties tragedija... kodel? todel kad nuodeme, kurioje gyvena butent ir atnesa tai.
o jei nori karsto oro, tai gali vaziuot i pietus gyvent ;) nes man tiesiog nuostabu buna ziema :)

Sigitas Kalinas rašė...

Homoseksualaus žmogaus smegenys skiriasi nuo heteroseksualaus. Jie labiau linkę į kūrybą ir dažniausiai neturi laimės jausmo. Dėl šios priežasties nepatartina jiems kurti šeimų.

Šia tema teko domėtis plačiai. Nėra viskas tik juoda arba balta. Daug spalvų yra ;)

Olgerdas rašė...

Yra tokiu smegenu "specialistu" kurie gali ka nori pripasakot, byle jiems sumoketa gerai bus :).
Beje, o kodel ner to laimes jausmo? Ar ne todel, kad zmogus savo viduje puikiai zino, kad su juo kazkas ne taip?

Sigitas Kalinas rašė...

Neskirta jiems būti laimingais. Kai įsigilini, pasimato, kad viskas labai gražiai sudėliota. Vieni gimdo vaikus, kiti kuria ir daro atradimus, treti valdo valstybes ir tt.

Olgerdas rašė...

Na, as ne apie profesijas ar kitokius usiemimus turejau omenyje, kai minejau laime. O ar neatrodo tau, kad gali buti zmogus laimingas kad ir neturedamas isvis jokios profesijos, nebudamas zymus, ar pagaliau seimos neturedamas? Kas liecia seima, jo, isimtiniais atvejais buna Dievas zmogui skiria gyvenima be seimos, bet cia niekaip nesusije su homoseksualizmu ar kitokia nuodeme. Bet tokiais atvejais, net tada zmogus nesijaucia nelaimingas- tiesiog pats viduje zino, kad tai yra Dievo valia jam asmeniskai. Jis daro tai, ka turi daryti ir tiek. Bet tokie dalykai nebuna tuscioje vietoje- zmogus tiksliai zino, kodel su juo taip yra, jis aiskiai motyvuoja savo apsisprendima nevesti. Cia, zinoma, eina kalba apie atvejus, jei zmogus tikintis. Va, apastalas Paulius labai ryskus pavyzdys tokio atvejo. Negi manai, kad is negalejo sukurti seimos? Galejo, bet, matydamas kokia svarbia misija jam dave Dievas, jis samoningai apsisprende nevesti. Tokie apsisprendimai nebuna tuscioje vietoje- ai, cia tipo as talentingas, gabus, jautrus ir kitoks- nevesiu, nes manes nesupras ir pan... Cia nerimti paties sugalvoti motyvai. Tuo labiau, jei sneket apie visokius iskrypimus, tai teigti, kad iskrypeliams neskirta gyvent seimoje, nera teisinga... Jei zmogus nori nebuti priklausomu nuo tos savo nuodemes- tam yra Kristus ir Jo malone. Visas dalykas cia yra ko pats zmogus nori. Jei nori pasikeitimu- pirmyn link Dievo (kitaip nieko nebus), jei nori taip ir likti savo nuodemese- tai ir lieka kankintis toliau ir filosofuot apie save kaip apie didi meninka, atseit kankini del meno:)... Tuomet gaunasi, kad zmogus pats save apgaudineja su tomis abstrakciomis formuluotemis. Save gali apgaut, kitus gali irgi, o va Dievo- ne.

Sigitas Kalinas rašė...

Diskusija be pabaigos. Olgerdas mąsto vienaip, aš - kitaip. Tai normalu.
Aš žinau, ką reiškia diskriminacija, todėl noriu ją mažinti ;)

Olgerdas rašė...

Nujo, kiekvienas ziurime i ta pati, bet tik is skirtingu tasku. O apie jokia diskriminacija beje cia net kalbos nebuvo.

Olgerdas rašė...

Beje, daznai nusidejelis jauciasi diskriminuojamas vien jau isgirdes ka Dievas mano apie jo gyvenimo buda- na ir pasitaiko, kad supyksta tiek ant Dievo, tiek ant tikinciuju. Jis mano, kad ji persekioja, bet is tikruju, nera taip. Jis tik jauciasi "ne savo lekstej", nejaukiai. Ir tai yra normalu. Nenormalu yra tuomet, kai nusidejelis su savo tokiu gyvenimo budu puikiai jauciasi, o ypac jei baznyciose ji vos ne per peti tapsnoja: maladiec, tave toleruojame ir pan. Tokios "baznycios", manydamos jog myli kiekviena, is tikruju nesirupina nuodemes suzalotu zmoniu sielomis bei ju isgelbejimu. Tokios "baznycios" gali buti populiarios zmoniu tarpe, na ir zinau yra tokiu "baznyciu", kurios viska absoliuciai toleruoja, bet kas is to... Zmogus su savo nuodemingu gyvenimo budu jose jauciasi komfortiskai, nebijo skelbti esantis iskrypelis, na, bet tai nieko bendro neturi su krikscionybe ir tuo labiau, tam zmogui amzinybes akivaizdoje visa ta tolerancija padaro "meskos paslauga"- priimtas tarp "krikscioniu", jis buna nepriimtas Dievo po savo mirties.

Sigitas Kalinas rašė...

Gal ir diskriminacijos nėra. Manau, dauguma sutiktų, kad jiems reikia pagalbos. Tik klausimas, kokia pagalba turi būti. Beje, heteroseksualams dažnai taip pat reikia pagalbos tik mažai apie tai kalbama ;)

Olgerdas rašė...

Pagalbos zinoma reik visiems. Kalbama apie tas pagalbas gana daug, na gal daroma zymiai maziau tik.
O del homoseksualu- nera taip, kad jie nelaukiami baznyciose. Dar ir kaip laukiami. Bet yra vienas "bet". Kazkur ir savo bloge esu tai minejes, jog homoseksualai laukiami baznyciose tik tuomet, jei jie ten ateina noredami palikti savo nuodeminga gyvenimo buda. O jei jie nori tik lankytis ir nenoredami keistis jaustis komfortiskai ten, tuomet tegu eina tai daryti kitur. Baznycia siaip jau yra tokia vieta, kur suluosinti nuodemes zmones tikisi pagalbos is Dievo (na ir is Jo zmoniu taip pat), o ne savo nuodemiu demonstravimo ir reklamavimo vieta.

Sigitas Kalinas rašė...

Homoseksualai gal ir nori eiti į bažnyčią, bet realiai jie nėra ten laukiami. Taip tik kalbama ;)

Olgerdas rašė...

Na, as rodos juk aiskiai paminejau, kada yra laukiami, o kada nera laukiami... Esme yra paties zmogaus motyvas (kodel jis nori buti baznycioje, ka jis ten nori veikti ir kodel), tad galima teigti, jog duris i baznycia jis gali atverti arba uzrakinti pats.

Olgerdas rašė...

Beje, o ka tu pats siulai daryt, kaip sprest si dalyka? Man rodos tu suki link to, kad noretum pats ikurt (ar prisidet prie kurimo) baznycia, kur gejai galetu ateiti ir alia saugiai buti: klausyt pamokslu, bendrauti ir pan. Is ju niekas nereikalautu keisti gyvenimo buda, nes turbut meluodami pamokslautu, kad jie tipo Dievui ir tokie priimtini. Nu ir pan. Siaip tokiu "baznyciu" daug yra vakaruose. Na, o kokia prasme viso sito butu? Kokia prasme sedet baznycioj ir klausyt melagingu pamokslu, jei zmogus puikiai zino, kokia istikruju yra Dievo pozicija tuo klausimu? Galima zinoma isplest istisus puslapius is Biblijos, galima teksta pakeisti kaip patogiau, bet ar kas is to geriau bus? Ar tie gejai gyvens realu krikscionio gyvenima? Nemanau. Tai bus tik vargana parodija, be to visa tai prazudys zmoniu sielas. Be paklusnumo Kristui ir visisko seno gyvenimo budo atsizadejimo nera krikscionybes... Tad nera ir isgelbejimo.

Sigitas Kalinas rašė...

Hetero ir homo seksualai turi ieškoti bendros kalbos. Požiūrį turi keisti abi pusės, nes nei vieni nėra 100% teisūs.

Olgerdas rašė...

Jo, poziuri butina keisti, sutinku. Tik tame yra tam tikra riba.
Pvz., tavo bloge kazkur pamineta kad kazkiek domiesi krikscionybe. Ar tai tiesa? Jei tiesa, tai pvz tavo argumentacijoje del geju visiskai nematau, kad tu remtumeisi ar tai Biblija, ar tai bendru Dievo poziuriu i tai. Ar tai reiskia, kad tavo pozicija mazdaug tokia: krikscionybe sau, o geju klausimas sau (atseit nesisiejant siu dalyku ir nelyginant vieno su kitu)?.. Kodel tai paminejau? Nes tai svarbu. Kol kas as matau, jog snekame is skirtingu barikadu, pvz man rodos tau vienodai, kas parasyta Biblijoje geju klausimu. O gal man tik atrodo tai, gal tu viska zinai kaip yra tik zaidi kazkoki zaidima?
Galiu pasakyti, kad tolerancija baigiasi ten, kur toleruojama nuodeme, kur ji pateisinama ir nesmerkiama. Butina zinoma skirti dalykus, nes Dievas nuodeme smerkia, bet nusidejelio ne. Dievas niekada paties zmogaus nesmerkia. Tad ir tose baznyciose, kur gejams atrodo, jog jie nepriimami ir smerkiami- ne jie yra smerkiami, bet ju nuodemes, ypac jei gejai lanko baznycia nenoredami keistis. Zinoma, jei zmogus ilga laika nerodo zenklu, jog noretu gyventi kitoki gyvenima, jam parodoma i duris. Tai normalu. Kaip kitaip zmogu paskatinti mastyt, kad jis pats atsakingas uz savo siela? Na, jei baznycia butu klubas, niekas nieko nesakytu- tusinkis i sveikata, kas mums darbo del tavo gyvenimo. Bet tame ir yra dalykas, kad baznycia nera klubas- cia zmones ateina ne tusintis, o ieskodami Dievo pagalbos, bando keistis...

Sigitas Kalinas rašė...

Skaičiau Bibliją ir žinau, kokiomis aplinkybėmis ji rašyta. Homoseksualai gyvendavo dvigubą gyvenimą. Turėdavo žmoną dėl vaikų ir keletą homo partnerių. Tai Biblija smerkia ir aš tikrai tam nepritariu.
Dabar kai kurie krikščionys ne savo noru verčia homoseksualus gyventi panašiai ;)

Olgerdas rašė...

Nemanau, kad krikscionys vercia kazka daryt. Nebent turi omeny kokias sektas ar siaip viska smerkiancius aplink zmogelius is baznyciu. Tokiu yra zinoma, bet tai nera normalu. O siaip, kiek ir paciam teko susidurt, tai zmogus priimamas tiek, kiek jis turi tikro noro ( ir ji parodo konkreciais veiksmais) keistis. Nera to noro, vadinasi nera- dazniausiai tokio zmogaus nieks nevaro, bet jis pats iseina, pamates (ir supykes dar) kad jo nuodemes netoleruoja. Zinai, kas jau tikrai nori nebuti daugiau geju- tas sutiks su betkokiom salygom, kad tik issigelbet... O kas nori pazaist zaidimukus- tas visad matys vien problemas, vis jam tas ar anas bus blogai.

Linas rašė...

Ogo, nu ir susirėmėt:) Aš už tai, kad žmones priimt tokius, kokie jie yra. Tai va - pasgarba jums abiems, kad tokie esat:)

Olgerdas rašė...

Nu ne, nesusiremem- siaip pabendravom :)...

Sigitas Kalinas rašė...

Nesusirėmėm. Tik padiskutavom. Gerbiu žmones, turinčius savo nuomonę. Jei mano nuomonė skiriasi, tai nebijau jos pareikšti.

Linas rašė...

Šaunu, Lietuvoj labai sunku su diskusijų kultūra. Dažniau nesiklausom oponento, o norim jį "nudėti":)

Sigitas Kalinas rašė...

Dirbu tokį darbą, kur būtina turėti tvirtą savo nuomonę, bet kartu gerbti ir kitas nuomones. Taip gauname daugumą tenkinantį rezultatą. Jei pradėsiu čia diskutuoti "per kietai", nepykite. Įprotis :)

Sigitas Kalinas rašė...

Bendravau internetu su keletu skirtingų konfesijų dvasininkų iš JAV ir Meksikos. Nuomonės išsiskyrė. Vieni sako, kad homoseksualai turi gyventi vieni ir skaistūs, kiti - liberalesni. Biblijos interpretacijos labai įvairios.

Po bendravimo su vienu dvasininku man kilo klausimas. Ar krikščionis gali būti humanistu? Anksčiau maniau, kad negali, bet dabar nebežinau.

Linas rašė...

:) sakai humanistu:) Ar žinai, kad sakykim, sąvoka žmogaus teisės, pirmą kartą paminėta ne kur kitur o Biblijoje?

Sigitas Kalinas rašė...

Nerandu bernardinai.lt straipsnio, kur rašoma, kad humanizmas prieštarauja krikščionybei. Prieš keletą metų skaičiau.

Linas rašė...

Humanizmas sąvoka labai plati. bendrąja prasme humanizmas yra krikščioniška pasaulėžiūra, tik be Dievo, pozityvus mąstymas yra evangelija, tik be Jėzaus. Siauresne prasme - tai perdėtas pasitikėjimas žmogumi ir jo savybėmis, sakykim, tokį demonstravo naciai - "mes viską pasidarysim patys, tik tegu Dievas palieka mus ramybėje".Nežinau, ką tu turi omenyje kalbėdamas apie humanizmą.

Sigitas Kalinas rašė...

Supratau. Manau, kad yra krikščioniškasis humanizmas, labiau bendruomeniškas, ir ateistinis humanizmas, orientuotas tik į save.

Linas rašė...

Taip, krikščionys tikrai nėra anti humanistai arba nehumaniški padarai:) Būtent ten, kur atėjo evangelija, ten humanizmas ir atsiskleidė - pažiūrėk kokia laisvė, tolerancija ir pagarba yra evangelikų šalyse visiems. Tačiau dabar pervirto į kitą pusę - humanizmas pasakė - Dieve, mums dabar tavęs nebereikia, svarbiausia laisvė nuo bet ko

Sigitas Kalinas rašė...

Ta laisvė nuo bet ko kartais reiškia atsisakymą mastyti, o tai yra labai blogai. Žiūrėjau Youtube video iš humanistų ateistų susirinkimo. Alkoholis, visokios nesąmonės ir pan.

Linas rašė...

čia ir fokusas, kad norėdami tapti laisvi tampa savo sugedimo vergais.Tikroji laisvė yra vienintelė - nuo nuodėmės kuri iškreipė žmogaus prigimtį. Be Jėzaus jos niekada niekas nepasiekė ir nepasieks.

Sigitas Kalinas rašė...

Taip, bet nėra paprasta tai paaiškinti žmonėms, kurie nenori nieko girdėti. Žmonės renkasi lengviausią kelią. Pavyzdys iš darbo. Žmogus renkasi 3 kartus brangesnę paslaugą vien tam, kad nereikėtų nieko papildomai daryti.
Žmonės turi išmokti mąstyti. Manau, kad tvirtesnis tikintysis tas, kuris nebijo mąstyti ir net abejoti, kol renkasi gyvenimo kelią, ir po visų apmąstymų tikėjimas net sutvirtėja.

Sigitas Kalinas rašė...

Gal teko girdėti, skaityti apie San Diego (Kalifornija) baptistų pastorių Ronald Goetz? Dažnai skaitau jo straipsnius.

Linas rašė...

Oi ne iš tos denominacjos tik Riką Voreną esu skaitęs, porą knygų

Sigitas Kalinas rašė...

Ronald Goetz mintys priverčia protą dirbti. Vakar vakare perskaičiau jo straipsnį, tai sunkiai užmigau. Mintys įvairios lenda.

Linas rašė...

Na galvoti visada gerai, o ką jis rašo, apie ką?

Sigitas Kalinas rašė...

Temos labai įvairios, bet baigia dažniausiai su klaustuku. Vakar skaitytas straipsnis buvo iš Luko 17.
Vakarais daugiau jo nebeskaitysiu, nes niekaip negalėjau užmigti. Šiandien brolis dar davė knygų. Reikės skaityti per pietus ;)

Linas rašė...

Keista, kam rašyti, jei pabaigoj klaustuką dedi? Kas iš to, paprastai žmonės rašo apie tai, ką supranta, o ne tai, ko nesupranta. O dėl knygų, tai matai - nuo vienų neužmiegi, kitos iškart užmigdo:) Tinkamai pasirinkt reikia vakarais:)

Linas rašė...

Keista, kam rašyti, jei pabaigoj klaustuką dedi? Kas iš to, paprastai žmonės rašo apie tai, ką supranta, o ne tai, ko nesupranta. O dėl knygų, tai matai - nuo vienų neužmiegi, kitos iškart užmigdo:) Tinkamai pasirinkt reikia vakarais:)

Sigitas Kalinas rašė...

Kartais gerai ir pačiam pamąstyti. Jei viskas lengvai paduodama. nesilavina protas ir siela ;)

Linas rašė...

kazkada tau i pacta rasiua, nezinau, ar gavai, gal ne ten pateko?

Sigitas Kalinas rašė...

Gavau laišką tik dėl humanistų biblijos ;)

Sigitas Kalinas rašė...

Luko 17 34-35 Sakau jums: tą naktį dviese miegos vienoje lovoje, ir vienas bus paimtas, o kitas paliktas. Dvi mals drauge, ir viena bus paimta, o kita palikta.

Na, apie ką čia? Gal tai nesveikos fantazijos, bet vienas baptistų pastorius rašė, kad čia mintyje turima tai.
Nepykit, gal tai tik jo fantazijos ;)