penktadienis, gegužės 06, 2011

Katalikų teologai - popiežius Jonas Paulius II nevertas beatifikacijos

Paradoksalu, bet vis daugiau pasigirsta balsų, prieštaraujančių Jono Pauliaus II beatifikacijai. Beje, pasisakantieji yra ne kokie pikti priešai, o katalikai. Štai, pavyzdžiui, 50 vokiečių teologų, tarp jų ir Hansas Kiungas, pasirašė kreipimąsi dėl to, kad popiežius Jonas Paulius II nevertas beatifikacijos, praneša "Рeriodistadigital.com".
Pasirašę teologai nurodo, kad popiežius Jonas Paulius II nepalaikė Salvadoro arkivyskupo Oskaro Romero per audienciją 1979 metais. Jis buvo nužudytas per bažnytinę ceremoniją vadinamųjų "mirties eskadronų" Salvadore 1980 metais. Tuo tarpu skandalingojo "Opus Dei" įkūrėjas Chose Marija Eskvira de Balageris visada sutikdavo Vatikane karštą palaikymą ("Opus Dei" garsėja tuo, kad stengiasi į savo gretas įtraukti verslo, politikos elitą). Pasirašiusieji teologai tvirtina, kad taip popiežius išdavė neturtingiausius Lotynų Amerikos gyventojų sluoksnius ir siūlo vietoj Jono Pauliaus II beatifikuoti Oskarą Romero. Šį kreipimąsi be teologų pasirašė dar 300 įvairių organizacijų Europoje ir Lotynų Amerikoje atstovų.
Pagal "Portal Credo"

5 komentarai:

Zita rašė...

Nu nieko sau... jei jau popiežius nevertas, tai kas tada vertas :)))???

Zita rašė...

P. k. (pamiršau paklausti) Ir dar... a kaip bus tada su tais 4 kraujo indais? Ar meldžiantis jie bus veiksmingi?

Zita rašė...

Ir vis tik manau, kad jiems neleis sutrukdyt beatifikacijai (kas per žodžių prigalvoja po vieną raidę subaksnot reikia :)
Jau vien ko verta kruvina relikvija. Tai bus didžiausią pelną duodantis kraujas, nors ir naudojamas ne gyvybei palaikyti?
Nors... tai priklauso nuo to kas kuo gyvas :)

Linas rašė...

Čia tik kai kuriems nevertas, o šiaip vertas kitiems vertas:)

Anonimiškas rašė...

I Sam, 16, 7; :)

Dievo ir žmogaus vertės matai skirtingi.