pirmadienis, gegužės 30, 2011

Tėvai reikalauja naujo krikšto


Italijos katalikų bažnyčioje padre Richardo Sepia skandalas vis tampa skausmingesnis. Kalėjime R.Sepia pradėjo pasakoti apie savo darbelius. Iš teisėsaugos tyrimo aiškėja, kad Sestrio Šventosios Dvasios bažnyčios ganytojas buvo laabai nuodėmingas. 
Sestrio parapijos tikintieji ketina ieškoti teisybės. Jie įsitikinę, kad Krikšto sakramentas, kurį suteikė pedofilas narkomanas, neturi jokios galios, ir reikalauja, kad vaikai būtų pakrikštyti iš naujo kito kunigo.
 Deja, vargu ar jų lūkesčiai pasitvirtins, nes pagal katalikišką teologiją, visai nesvarbi sakramentus teikiančio asmens moralinė būklė, svarbu, tik tai, ar toks asmuo turėjo bažnyčios įgaliojimus. Taigi, ar narkomanas, ar homoseksualistas teikia sakramentus, jie "galioja". 
Keista, bet iki šiol katalikų ir nejaudino moralinė dvasiškų tėvelių būklė.

7 komentarai:

Zita rašė...

Kas čia tiems katalikams atsitiko, kad jie taip skriaudžia savo tėvelius. Kur popiežius su savo iškalba - mylėti reikia, atleisti reikia.

Linas rašė...

Va va ir aš sakau tą patį - ko čia kimba, svarbu, kad bažnyčiai tarnauja.

Zita rašė...

Aišku, ko čia reikš pretenzija, taigi tradicinės apeigos atliktos, manau, pagal visus reikalavimus, vaikai, kaip sako liaudis - sutvarkyti.
Tikėkimės, kad jų valdžia imsis atitinkamų priemonių, a tai sukilimas jau akivaizdžiai prasideda :)

judas rašė...

Naivus parapijieciai,kas juos apsvies!?:)

Zita rašė...

Popiežiaus saulė :)

judas rašė...

Zita sako-Zita zino:)

Zita rašė...

Čia kalba patirtis anų laikų ir pastebiu kad niekas nepasikeitė. Pastovumas gerai :))))