šeštadienis, gegužės 07, 2011

O šventasis dantie - apsukrūs lenkai apsirūpino Voitylos relikvijomis

Toliau tęsiasi įdomybės su popiežiaus Jono Pauliaus II asmens kultu - vos jį Katalikų bažnyčia beatifikavo, tuoj pat pasipylė pranešimai, kaip kas ir kur naudoja vadinamąsias relikvijas - Jono Pauliaus II kūno dalis ar daiktus, kuo nors susietus su tuo asmeniu. Lenkai pranoko visus - pasirodo, jie jau turi seną antkapinę plokštę, sutaną, du kraujo indus ir net popiežiaus... dantį.  
Krokuvoje atsidūrė popiežiaus kryžiaus  ganytojiška lazda ir antkapinė marmuro lenta nuo jo kapo Vatikane.
Krokuvos metropolitas kardinolas Stanislawas Dziwiszas sako, pastoralas ir antkapinė lenta bus perduota Jono Pauliaus II centre statomai bažnyčiaiLagevnikuose. Jis taip pat sakė, kad gavo dar ir Jono Pauliaus II dantį, kurį gydytojai atsitiktinai išmušė, gelbėdami palaimintojo gyvybę po pasikėsinimo 1981 metais. St.Dziwiszas taip pat saugoja sutaną, kurią popiežius vilkėjo pasikėsinimo metu. Krokuvoje saugomos ir dvi ampulės su Jono Pauliaus II krauju.
Žodžiu, lenkai turės pasirinkimą - galės melstis į šventą Jono Pauliaus II dantį, o jei nepadės - į šventą kraują.

16 komentarų:

Zita rašė...

Žinai... jau ir man nebejuokinga

Olgerdas rašė...

Ir as noriu... Linai, gal gali gaut jo batus? Man i darba kaip tik reikia :)

Unknown rašė...

Na jau ne, psskui tavo namelis taptų piligrimystės centru, arba dar blogiau - minios sektų kur beeitum ir melstųsi tavo batams:)

Olgerdas rašė...

A man tas pats- byle patogus butu :). Jis gi byle kokiais nevaiksciojo, manau geru dizaineriu batai pas ji buvo :)

Linas rašė...

Įsivaizduok kas būtų jeigu suplėšytum:)

Olgerdas rašė...

Nu batai batai yra tam, kad nesioti, o ne kad sekcijon padet ar garbint :) Kai nesioji tai ir plysta :)

Linas rašė...

Atimtų pilietybę už tokį darbą:)

judas rašė...

Olgerdai,ar tik neturi pats lenkisko kraujo,'kuris saukiasi' Voitylos batu?:)

Linas rašė...

Gerb anonime, labai smagu, kad skaitote Šv.raštą. Galbūt pastebėsite, kad Pauliui nei Petrui žmonės nesimeldė, o tai yra tas pats, tai kodėl dar gyvo Jono Pauliaus II metu "skepetaitės, prijuostės" bei dantys neveikė, o tik dabar ima veikti?
Beje, ar neatrodo juokingi kaltinimai pagonybe iš žmonių, kurie garbina kraują ir dantį?:)
Gal jums reikia toliau tęsti Šv.Rašto studijas

Anonimiškas rašė...

Ah jau tie akli pagonys protestantai :) Skaito Raštą, tyrinėja, manosi viską žinantys, bet pagoniška esybė temdo protą. Atitūkę nuo Kristaus bažnyčios, po truputi vysta savo paklydime. Nieko nesitikiu, bet Dievo žodis yra gyvas ir veiksmingas, aštresnis už bet kokį dviašmenį kalaviją. Jis prasiskverbia iki pat sielos ir dvasios atšakos, iki sąnarių ir kaulų smegenų, ir teisia širdies mintis bei sumanymus. Skaityk Bibliją Linuk, gal sakau Kristus (Dievo Žodis) prikels tave iš tavo žmogiškos išminties ir jų prikurtų bažyčios pakaitalų kapo:

2 Kar 13,21 Kartą, laidojant vyrą, žmonės pamatė karių būrį ir įmetė tą vyrą į Eliziejaus kapą. Kai tas vyras kape palietė Eliziejaus kaulus, atgijo ir atsistojo.

Olgerdas rašė...

Ajo Judai, turiu to kraujo... O ka tau jo reikia gal?.. :) Neparduosiu:|, zinok :).

Linas rašė...

Vladai, tau pavasarisnis religinio uolumo priepuolis?:) Nieko, nors forma aštroka, vartok vaistus, pagysi:) Ko nepadarė daktarai kreipkis ing Voitylos kraują, padės

judas rašė...

Kas del pacio Voitylos,tai negaliu drasiai teigti,kad jis buvo neigelbetas,bet,kas liecia jo relikvijas,tai galiu drasiai teigti,kad yra visiskas absurdas tiketi ju galia...Tai,ka dabar katalikai isdarineja su jo palaikais,bei relikvijomis-yra tikru tikriausias pagoniskas kultas...Niekur Raste nerasime kazko panasaus.
Kas del Apd 19,11-12,tai ne skepetelese ir prijuostese cia esme,siose skuduruose nebuvo jokios stebuklingai gydancios ir demonus isvarinejancios jegos...11 eilute aiskiai nurodo i siu stebuklu Autoriu:"Dievas dare ypatingu stebuklu".Kas turi akis tai matyti-temato :).Bet jei kas to nemato,tas matys tik tai,kas yra 12 eiluteje:skepetaites,prijuostes ir tuos kurie jas nesiojo...bet ne veikianti Dieva.
Tokio matymo pasekme,-zmoniu,ju darbu,daiktu garbinimas,kas yra stabmeldyste...

Pirmieji apastalai gerai suvoke,kad visa ka jie dare,-dare Dievas per juos,ir kad visa slove turi atitekti tik Dievui,ir kad jie patys is saves buvo tokie patys zmones kaip visi ir kiti...
Geras to pavyzdys yra aprasytas Ap.d.14 skr.Cia matome,kaip Paulius su Barnabu reagavo i tai,kai juos Listros miesto gyventojai palaike dievais,del padaryto stebuklo...
Budami gyvi,jie saugojo save nuo to,kad nebutu garbinami,ar laikomi kazkuom tai ipatingais,tuom parodydami ateinancioms kartoms tarnavimo- gyvajam Dievui- pavyzdi...

Anonimiškas rašė...

Nežinau Linai į ką tu kreipiesi, bet tai normalu, jog tau tai nepriimtina:

(1 Kor 2,14) Bet sielinis žmogus nepriima to, kas yra iš Dievo Dvasios, nes jam tai kvailystė; ir negali suprasti, nes tai dvasiškai vertinama. :)

Linas rašė...

(1 Kor 2,14) Bet sielinis žmogus nepriima to, kas yra iš Dievo Dvasios, nes jam tai kvailystė; ir negali suprasti, nes tai dvasiškai vertinama. :)

Matau pirmą superdvasinį žmogų, kuriam dantis, kraujas ir skudurėliai būtų "iš Dievo Dvasios". Tos kūno dalys iš žmogaus, nebet Voityla buvo dvasia... Tada nesiginčiju, bijau dantytų dvasių:)

Anonimiškas rašė...

Anonimas, tokios absktrakčios eilutės juoką kelia, jomis gali, bet kas pasiremti pvz. apie sielinį žmogų, jei nėra priimama jo "tiesa". Tai ir jums galiu pasakyti apie sieliškumą lygiai tą patį, matote? Tikrai kvailai labai atrodote ištraukęs vieną ar dvi eilutes iš bendro konteksto :) Ištraukiate vieną Rašto vietą, ateinate, metate ir kaltinate pagonybe dantį garbindamas pats būdamas šėtono apakintas.
Atsiprašau už kietus žodžius :)