trečiadienis, gegužės 11, 2011

Šventas, šventas, šventas, visagalis... Putinas

Kaip gimsta šventieji, lengva suprasti žiūrint į Rusiją. Rusijoje yra religinė organizacija, kuri garbina Rusijos premjerą Vladimirą Putiną ir laiko jį apaštalo Pauliaus įsikūnijimu. Grupė atsirado  prieš keletą metų Novgorodo srityje, praneša  "Собеседник".
Vladimiro Putino spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas komentavo: "Imponuoja aukštas vertinimas, bet norisi priminti vieną iš Dievo įstatymų "Nedarysi sau stabo". Sutindamas garbinimo pasireiškimus - eilių jam rašymą, paveikslų ir viso kito V.Putinas reaguoja labai šaltai. 
Organizaciją įkūrė "matuška Fotinja", ji lygina Putiną su Kristaus mokiniais:"Pagal Bibliją Paulius iš pradžių buvo karo vadas ir krikščionių persekiotojas, o paskui jis ėmė pamokslauti evangeliją. Putinas KGB taip pat užsiėmė ne visai gerais darbais, bet kai tapo prezidentu, ant jo nusileido Šventoji Dvasia ir jis, kaip ir apaštalas, ėmė išmintingai vadovauti savo ganomiesiems".
Organizacija turi ir savo šventyklą, kur altoriuje Mergelės Marijos ir Putino paveikslai. Vietiniai gyventojai sako, kad šventykla gausiai lankoma. Yra ir ritualai - jie sustoja į ratą ir nukreipia savo energiją į Rusijos apvalymą, jos klestėjimą ir į Putiną. Religinė doktrina labai demokratiška - vietoj psalmių jie gieda dainelę "Te visad būna saulė".
Tiesa, vietinis stačiatikių popas pyksta ir sako, kad Putino garbintojų praktika - stačiatikybės, katalikybės, okultizmo ir politinformacijos mišinys.

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

O ka gal ir mums verta isirasyt i ta sekta? Senas daineles trauksim "bus vsegda budet mama" :)... Mir druzba Putin :)