pirmadienis, gegužės 16, 2011

Kai prakalbo Dievas, mafiozas padėjo šautuvą visiems laikams

Gegužės 15 dieną Anykščių krikščionių bažnyčioje pamokslavo svečias iš Italijos
Chiesa Cristiana Evangelica Internazionale di Napoli pastorius Salvatore FIORINO.
Salvatore Fiorino(kairėje) pasidalino savo šeimos istorija, šiek tiek papasakojo apie savo šeimą. Jis gimė pietų Italijoje, Palermo mieste, Sicilijos mafijos boso šeimoje. Jo tėvas, vadovavęs mafijos klanui, pasak pastoriaus, buvo labai savimi pasitikintis žmogus. Į jų namus evangeliją atnešė dėdė, kuris grįžo iš JAV, iš pradžių namiškiai nepatikėjo, kad tai tas pats žmogus. Tačiau greitai Dievas atvėrė namiškių širdis ir po kurio laiko močiutės namuose ėmė rinktis mažas sekmininkų susirinkimas. Vietos katalikų kunigas buvo tuo labai nepatenkitas, o kadangi tais laikais, pasak S.Fiorino, dauguma Sicilijos kunigų buvo susieti su mafija, davė nurodymus mafijai, taip buvo pasiųsti keli jaunuoliai, kurie apmėtė močiutės namą granatomis. Tėvas, nors buvo netikintis, tačiau buvo užkliudyta jo šeimos garbė, atakuoti jo artimieji, pasiėmė šautuvą, norėdamas atsiskaityti. Tuo metu, kai jis įniršęs ėjo ieškoti užpuolikų, Dievas jam į vidų prakalbo :"Tai mano vendeta, aš atsilyginsiu, eik namo". Taip pasikeitė visas S.Fiorino tėvo gyvenimas.   
Pats S.Fiorino taip pat turėjo apsispręsti eiti su Dievu, jį paauglystėje dėl liūdesio draugai net vadino "džiuvėsiu". "Buvau liūdnas ir tuščias",- sako jis.
Po apsisprendimo S.Fiorino tarnauja jau 47 metus. 30 iš jų jis tarnavo kaip evangelistas, o dabar jau 18-ti metai tarnauja kaip pastorius.
Cristiana Evangelica Internazionale di Napoli pastorius Salvatore Fiorino tarnauja šiaurės Italijoje.

6 komentarai:

judas rašė...

L.grazus kalnelis :)Kurioje cia Anyksciu vietoje jis yra?
Pravaziuodamas uzsukciau...

Linas rašė...

Vorutos kalnelis - užsuk, dabr pats žydėjimas

judas rašė...

kita savaite uzsuksiu..:)

Linas rašė...

Nuo zinot pasitiksiu su druka ir duona arba su druska ir šautuvu, priklausys nuo tamstos elgesio šių savaity:)

judas rašė...

pasitik kaip Melchizedekas,su duona ir vynu...:)
(elgsiuos vertai to,siu savaity :))

Linas rašė...

Tai duok žinot, tik šešt manys nebus.