penktadienis, gegužės 20, 2011

Begėdiškas tartiufizmas - katalikų kunigus sugadino... visuomenė

JAV katalikų bažnyčia kratosi pedofilų kalvės šlovės, jog pasamdyti "ekspertai" teigia, esą bloga bloga visuomenė sugadino katalikų kunigus, o ktalikų bažnyčia čia nekalta. Nuo 1950 metų JAV išaiškinta daugiau nei 11 000 incidentų, kai vaikai patirdavo kunigų seksualinį išnaudojimą. Tačiau neskubėkime jų kaltinti ištvirkimu ir nusikaltimais, ekspertai patvirtino esą, jie niekuo dėti, be to ir ... ne pedofilai.
Kokių tik išvadų neprieinama, ypač jeigu pats moki už tyrimą, kuri atlieka "kompetentingi" specialistai.
Štai sakykim, žiniasklaida skelbia išvadas vieno tyrimo, kurį sankcionavo JAV Katalikų vyskupų konferencija (USCCB).
Spėkit, kokios išvados? Ogi pribloškiančios, "tyrėjai" nustatė, kad "netinkamas dvasininkų elgesys su nepilnamečiais iš esmės jau tėra praeities problema". Be to, tie patys užsakyti tyrėjai "įsigilinę į užsitęsusio skandalo dėl katalikų kunigų vykdyto vaikų seksualinio išnaudojimo priežastis, atsisako vadinti pedofilais nusikaltusius dvasininkus ir dėl šios problemos kaltina bendrą moralės nuosmukį šalyje".
„Dauguma kunigų, kurie buvo kaltinami išnaudojimu, nėra pedofilai", - teigė šio tyrimo vadovė Karen Terry.
„Dauguma išnaudojimu kaltintų kunigų išnaudojo lytiškai bręstančius arba subrendusius nepilnamečius", - pridūrė K.Terry, akcentuodamas, kad šioje studijoje pedofilais laikomi tik dešimties metų ar jaunesnius vaikus tvirkinantys asmenys.
„Katalikų kunigų vykdyto nepilnamečių seksualinio išnaudojimo "krizė" yra istorinė problema", o tokių išnaudojimo atvejų pagausėjimą praeito amžiaus 7-ame ir 8-ame dešimtmečiais "lėmė bendrieji socialiniai veiksniai Amerikos visuomenėje", - rašoma ataskaitoje, kurios autoriai nagrinėja 60 metų laikotarpį nuo 1950 metų.
„Visuomenės įtaka susikirsdavo su kai kurių atskirų kunigų, kurių pasiruošimas gyvenimui celibate tuo metu nebuvo tinkamas, silpnybėmis", - aiškina tyrėja.Tačiau šioje studijoje sekso skandalo priežastys nesiejamos su katalikų kunigų celibatu ir išskirtinai vyriška bažnyčios tarnų bendruomene.
Vat taip.Bet galva sukasi - prievartavo, bet nekalti,kaltas nuosmukis, problema buvo, bet jos nebėra, išnaudojo vaikus, bet ne pedofilai....  Tačiau tai iš esmės nieko naujo. Tą patį metodą Katalikų bažnyčia naudoja ir kitur, tarkim, "istorikų" tyrimai įrodo, kad inkvizicija buvo... tiesiog gėris. 

3 komentarai:

Kęstutis rašė...

Na nieko keisto... būtu keista, jei prisipažintu ir atsiprašytu... svarbiausia, kad Evangelija pasiektu tų sistemos pavergtų žmonių širdis ir jie būtu išlaisvinami vienas po kito...

Linas rašė...

Na, nežinau, Biblija aprašo dalį žmonių, kurie visiškai pasidavę blogiui, jį palaiko ir gina. Čia gal tas variantas, iš tokio sunku išsivaduoti

Zita rašė...

Čia paksizmo variantas... o gal atvirkščiai... gal čia Paksui prilipo...?
Prisiminiau tokį anekdotą neseniai skaitytą:
Du policininkai šnekasi: Mačiau vakar Rolando mašiną. Važiavo purvinais numeriais, atbula, priešinga eile per raudoną šviesą. Nestabdžiau – vis tiek būtu teisus buvęs.
Situacija su tais katalikais panaši...:)Bet vis tiek ir gerų žmonių yra, ačiū Dievui.