šeštadienis, gegužės 28, 2011

Liuteronų pastorius neatsisakė Šventosios Dvasios

Liuteronų pastorius iš Latvijos Agris Iesalnieks papasakojo savo istoriją. Kartais norėdamas kažką gauti iš Dievo turi atsisakyti - Jėzus dažnai veda siauru ir akmenuotu taku, kur nebelieka vietos nuosavai garbei, šlovei, žmogiškam patogumui.
Agris Iesalnieks, atrodytų, buvo aktyvus ir sėkmingas krikščionis - jis organizavo Latvijoje karo kapelionų tarnavimą, vėliau jo parapija Liepojoje buvo pati didžiausia. Tačiau prieš 15 metų jis susirgo vėžiu. "Atėjo vienas žmogus, kuris man pasakė - tau reikia Šventosios Dvasios. Aš, kadangi žinojau liuteronišką teologiją, labai ginčijausi - Šventąją Dvasią mes gaunam įtikėdami ir krikštydamiesi vandeniu, koks dar gali būti krikštas Šventąja Dvasia? Tačiau jis pasakė - kitaip tu mirsi",- pasakojo A.Iesalnieks.
Jis ėmė ieškoti bažnyčių, kurios moko apie krikštą Šventąja Dvasia su kitų kalbų ženklu, ėmė skaityti ir atidžiai nagrinėti Bibliją, į šoną padėjęs tai, ko buvo išmokytas savo denominacijos teologijos.
Po ilgų paieškų jis gavo Šventosios Dvasios krikštą kaip ir parašyta Apaštalų darbų knygoje. Dievas išgydė vėžį ir jam pačiam davė išgydymų tarnavimą. Jis vis drąsiau kalbėdavo apie Šventosios Dvasios svarbą krikščionio gyvenime, meldėsi už ligonius per pamaldas, ir Dievas atsakydavo į maldas - ligos traukdavosi.
Tačiau tuo metu, pasak jo, sukilo liuteronų vadovybė - jam buvo iškeltas ultimatumas arba jis baigia savo "neliuteronišką" veiklą, arba bus pašalintas. "Pasakiau - Šventosios Dvasios aš neatsisakysiu, nes be Jos aš negaliu",- pasakojo Agris Iesalnieks. Taigi, iš liuteronų pastorių sąrašų prieš 8 metus jis buvo išbrauktas, teko išeiti tiesiog į niekur. Tačiau Dievas jo nepaliko, dabar Agris Iesalnieks yra Liepojos evangelinės bažnyčios "Sveta gara speka" pastorius.

3 komentarai:

judas rašė...

neimanoma atsisakyti to,ka patyriai ir isgyvenai istikruju...

Linas rašė...

Oi Judai, ir dar kaip įmanoma. Pradedant pavieniais žmonėmis, baigiant ištisom bendruomenėm, tų patyrimų atsisakoma. Esą tai buvo vaikiškumas, suvedžiojimas, nepatyrimas, neišsimokslinimas ir t.t. Šiuo požiūriu nemanau gerai apie lietuvaičius, pasitaikius progai prakals bet kų:)

judas rašė...

Na,nesiruosiu cia diskutuoti placiai apie visus galima-negalima...
Mano komentaras yra skirtas konkreciai cia aprasomam ivykiui...:)