penktadienis, sausio 08, 2010

Nepale atgailavo teroristų lyderis


Krikščionių maldos lėmė, kad teroristų grupės lyderis atgailavo Nepalo kalėjime. Nusivylęs Indijos valdžios institucijomis induistų teroristų grupės lyderis sakė, kad jo bendravimas su krikščionimis kalėjime paskatino jį atgailauti už katalikų bažnyčios susprogdinimą 2008 m. gegužę.
Tarantino Prasadas Mainali, 37 metų Nepalo gynybos armijos (NDA) vadovas, buvo suimtas už susprogdintą Laditpure bažnyčios pastatą, tada žuvo paauglys ir jauna moteris, taip pat sužeista apie 12 žmonių.
Mainali sakė: "Aš susprogdinau bažnyčią norėdamas atstatyti Nepale indų tautybės religiją. Yra katalikybė, protestantizmas, islamas, bet nėra nacionalinės religijos induistams. Bet aš klydau. Religinis karas tik kenkia žmonėms". Dabar jis norėtų, kad visos religinės konfesijos būtų draugai. Mainali turi žmoną ir dvi dukteris.
Kai Mainali paklausė, kodėl jo nuomonė pasikeitė, jis atsakė, kad kalėjime prieš 4 mėnesius jis tapo krikščioniu skaitydamas Bibliją - Žodis atvedė jį į tikėjimą. Iš 450 kalinių apie 150 dalyvauja pamaldose kalėjime.
Dzhiven Ray Medzhhi,krikščionių bendruomenės kalėjime lyderis, patvirtino, kad Mainali dalyvauja susitikimuose, skaito Bibliją ir meldžiasi kiekvieną dieną.
Nepale iš 30 milijonų žmonių tik 5% yra krikščionys.
Pagal "Nehemija.ru"
Nuotraukoje - vyraujanti Nepalo konfesija - budistai.

Komentarų nėra: