trečiadienis, sausio 13, 2010

Alžyre islamistų minia sunaikino bažnyčią


Alžyre užpulta krikščionių bažnyčia. Tai eilinis bandymas riboti krikščionybės augimą šiame regione. Televizijos “Al-Hajat” duomenimis, per dvejus metus Alžyre islamą paliko ir krikštijosi kaip krikščionys 10 000, o Maroke – 45000 žmonių.
Alžyre praėjusį savaitgalį sudegė protestantų bendruomenės bažnyčia Tizi Ouzou mieste, kuris yra už maždaug 100 km nuo sostinės Alžyro. Pasak įvykį liudijusio pastoriaus Krireche, kelios dešimtys barzdotų vyrų įsiveržė į bažnyčios pastatą, jį nusiaubė, o paskui – padegė.Dar prieš užpuolimą grupė ekstremistų tos pačios dienos ryte kliudė tikintiesiems eiti į bažnyčią ir joje melstis.
Pastorius papasakojo apie kitą panašų užpuolimą, jo bendruomenės patirtą gruodžio 29 dieną. Tuomet gan skaitlinga grupė vyrų, iš viso apie penkiasdešimt asmenų, įsiveržė į tikinčiųjų pamaldoms įrengtą pastatą ir, įsakę esantiesiems išeiti, kitų nebeįleido į šventovę.
Pastoriaus žodžiais, užpuolėjai aiškino, kad tai islamo šalis, kurioje netinka krikščionims melstis. Protestantų bendruomenė, pranešusi apie įvykį policijai, iš pastarosios sulaukė nurodymo išvykti iš įvyko vietos.
Tai nieko keisto, nes islamiškose šalyse valdžios aparatas dažnai persekioja bet kokią misionierišką veiklą, kuri prilyginama sunkiems nusikaltimams,riboja esančių bažnyčių veiklą, tačiau evangelija pasiekia ir tas šalis, kurios laikomos neįveikiama islamo tvirtove. Ypatingai greitai auga krikščionybė Alžyre ir Maroke, tarp berberų ir kitų etninių grupių Sacharoje. 70% ten gyvenančių krikščionių jaunesni 30 metų. Pagrindinį vaidmenį jaunimo evangelizavime vaidina Kipre įsikūrusi krikščioniška televizija “Al-Hajat” ir pamokslininkas, koptų šventikas Zacharijus Batros.

Komentarų nėra: