pirmadienis, sausio 25, 2010

Dviejų kurčių pokalbis - ar dialogas įmanomas?


"Dviejų kurčių pokalbis", - taip vienas iš lefebristų pavadino Vatikane vykusį antrojo katalikų ir lefebristų atstovų susitikimą, kuriame buvo stengiamasi pašalinti visus doktrinalinius klausimus. Lefebristai yra tikra rakštis Vatikanui
Arkivyskupo Marcelio Lefebvre‘o 1988 metais sukurtai bendruomenei, pasivadinusiai Šv. Pijaus X brolija, šiuo metu priklauso 491 kunigas, 215 klierikų, 117 brolių vienuolių ir 164 seserys vienuolės. Lefebristai nepripažįsta kai kurių naujovių, įvestų po Vatikano II Susirinkimo.
Už uždarų durų vykstančių susitikimų tikslas – pašalinti visus doktrininius neaiškumus kol kas neleidžiančius lefebristų laikyti katalikų Bažnyčios nariais. Kol kas daugiausia sunkumų kėlė lefebristų požiūris į Vatikano II Susirinkimą, ypač į jo nutarimus, liečiančius liturgiją, ekumenizmą ir religijų dialogą.
Lefebristai garsėja savo ultrakoncervatyviomis pažiūromis ir labai kieta ir nelanksčia pozicija, vis dėlto tikimasi, kad dialogas pavyks.
Pagal"Credo".

3 komentarai:

Unknown rašė...

Pijaus X brolija - uzkietejusiu pagoniu komanda.. palyginus su jais net ir vatikana galima pavadint nuostabiais krikscionimis..

Linas rašė...

Nu jo, kiek skaiciau ju rastu, tai kazkas siurpaus, jie turbut jei galetu sudorotu visus, ir visu pirma pacius katalikus. Taciau va ko nematau juose, tai dviveidiskumo, už tai pagirti tik reiketu, jie politikos nezaidzia, o desto savo isitikinimus. O zmogaus isitikinimus gerbt turime, kad ir kokie jie bebutu.

Emanuelis rašė...

Man teko ju forume dalyvauti, kalbetis, tai kai uzdaviau kompromituojanti klausima, tai vos ne taip atsake, kad mane ant lauzo sudegintu :).
Bet svarbiausia, kad tikrai geras pavadinimas "dvieju kurciuju pokalbis"...ydomu ka jie susisnekes...