trečiadienis, sausio 06, 2010

Afrikos katalikų kunigai atsisako celibato


Moteris ir kunigas, pasirodo, ne tokie jau nesuderinami dalykai. Kol vakariečiai katalikai diskutuoja apie celibatą, afrikiečiai veikia. Afrikos katalikų kunigai atsisakė celibato ir sukūrė naują religinę organizaciją.
Apie 30 katalikų kunigų Ugandoje atsakė celibato, juos remia daugiau nei 10 tūkstančių pasekėjų, jie įregistravo Katalikų Apaštališką Nacionalinę Ugandos bažnyčią, pranešė "CatholicCulture.org".
Ši grupė, kuri atsisakė celibato Romos Katalikų bažnyčioje, jau ne pirma kuri žengia tokį žingsnį. Geriausiai žinoma Brazilijos katalikų apaštalų bažnyčia, kurią įkūrė vyskupas Carlos Duarte Kosta, kuris buvo Vatikano ekskomunikuotas.
Emmanuel Wamala, Ugandos kardinolas, išvadino šią grupę "netikrais pranašais" ir perspėjo, kad "jie ateina apsirengę avių kailiais, o viduje yra vilkai, kurie nori grobstyti".
44 procentai iš 28,3 milijonų Ugandos gyventojų gyventojų yra Romos katalikai.

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

Tevas Stanislovas taip rase vienoje knygoje:
"Dar reiketu panaikinti celibata,bet turbut neatejo laikas.Paziurekim i pravoslavus:ar zmonos jiems trukdo atsidavusiai tarnauti Dievui?Bet as senas zmogus,kaip yra,taip tebunie..."
Na tai ir Lietuvoje nevisi kataliku kunigai uz celibata kaip pasirodo.