šeštadienis, sausio 30, 2010

Mišių lankytojus kontroliuoja kaip nusikaltėlius


Nors Katalikų bažnyčia mėgsta girtis rūpesčiu ir jaunimo auklėjimu. Tačiau kokiais būdais tai pasiekiama, nutylima. Lietuvoje niekam nebe paslaptis, kad mokiniai privalo lankyti mišias, jei nori gauti įvairius sakramentus. beje, nepasitenkinama tik tuo, kad lanko patys, bet priversti atsivesti ir tėvus. Tikybos mokytojai stropiai registruoja, kas buvo, kas ne. Žodžiu, kontrolės sistema niekuo nesiskiria, o galbūt dar žiauresnė už komunistinę.
Lenkų katalikai jau net neslepia, kad griežtai kontroliuoja lankomumą, gal tik kiek nustebino pranešimas, kad dvasininkas iš Silezijos Gryfuvo miesto Lenkijos pietuose Grzegorzas Sowa pastatė savo bažnyčioje elektroninį pirštų atspaudų tikrinimo aparatą, kad galėtų kontroliuoti, kaip dažnai jie ateina į mišias, pranešė dienraštis "Gazeta Wyborcza".
Dvasininko sprendimu, jo sekmadieninės mokyklos mokiniai, kurie rengiasi katalikų tikybos egzaminui prieš sutvirtinimo sakramento suteikimą, gali egzamino nelaikyti, jeigu ateis į mišias 200 kartų per trejus metus.
Taigi pirštų atspaudų tikrinimo aparatas atleidžia visus nuo lankomumo apskaitos popieriuje.
Štai koks išradingas ir šiuolaikiškas klebonas.Būtų galima pasijuokti, jei nebūtų graudu.

Komentarų nėra: