šeštadienis, sausio 23, 2010

Rifka Bari pagaliau saugi


Po ilgų nagrinėjimų JAV teismas pagaliau leido paauglei mergaitei, kuri pabėgo iš namų tapusi krikščione, negrįžti pas musulmonus tėvus, perduoda "Associated Press".
Iki 18 metų amžiaus metų Rifka Bari (Rifqa Barai) iš Ohajo gyvens su ją priglaudusia šeimą Columbus mieste valdžios globoje.
Barry paliko namus ir pabėgo į Floridą praėjusią vasarą, kai tėvai pagrasino ją nužudyti už tai, kad ji atsisakė islamo ir tapo krikščione. Mergaitės tėvas neigia tokios baimės pagrįstumą.
Kai kurie žmogaus teisių aktyvistai Jungtinės Valstijos kaltina musulmonus prievarta prieš moteris, nurodydami visų pirma vadinamuosius "garbės žudymus". Tokių žmogžudysčių pavyzdžiu gali būti lapkričio mėnesio incidentas Arizonoje, kai tėvo buvo nužudyta iš Irako kilusi mergina, kurią tėvas kaltino nutraukus tradiciją ir pasirinkus vakarietišką gyvenimo būdą.
Pati Rifka Bari televizijai aiškino, kad ji grumiasi už savo gyvenimą. "Jus nežinote, kas yra islamas, jūs nesuprantate, aš noriu gyventi",- sakė ji televizijai.

Komentarų nėra: