pirmadienis, spalio 03, 2011

Stačiatikiai atleistų, bet Levas Tolstojus nesikreipia


Tarptautinė krikščioniška konferencija „Tolstojus ir Dostojevskis: krikščionybės užduotis ir krikščionybė kaip užduotis“ vyksta garsiojoje Jasnaja Poliana  "Ясная Поляна" prie Tulos. Kartu su muziejumi ją rengia Stačiatikių humanitarinis universitetas (ПСТГУ). Konferencijoje dalyvauja mokslininkai iš Rusijos, Europos ir JAV.  Pirma tokia konferencija vyko 2009 metais Jasnaja Poliana, kuri yra L.Tolstojaus gimtinė.
Įdomiausia, kad stačiatikių organizuota konferencija vyksta 1901 metais Stačiatikių bažnyčios sinodo nuo bažnyčios atskirto rašytojo L.Tolstojaus gimtinėje ir dar skirta jam.
Rusijoje buvo bandymų reabilituoti klasiką Levą Tolstojų. Tačiau visi bandymai baigėsi nesėkmingai. Rusų stačiatikių bažnyčia atsisakė vėl pripažinti jį stačiatikiu, mat esą jis pats atsiskyrė savarankiškai.
Rusų stačiatikių bažnyčia niekada neatleido jam už jo pažiūras. Komiška, bet praėjus 100 metų po jo mirties stačiatikiai kreipėsi į teismus, kurie pripažino, klasiką... ekstemistu.   2010 metais išaiškėjo, kad pilietis Levas Nikolajevičius Tolstojus, 1828 metų gimimo, rusas, vedęs, registruotas - Jasnaja Poliana, Tulos sritis, buvo pripažintas ekstremistu Taganroge.
Internete publikuojamas teismo sprendimas, kuris nurodo ekstremistinę Levo Tolstojaus pasaulėžiūrą, kuri kursto religinę netoleranciją arba neapykantą pagal 282 Rusijos baudžiamojo kodekso straipsnį.
Taigi, L.Tolstojus – ekstremistas recidyvistas, nes jau kartą 1901 metais buvo oficialiai pasmerktas ir atskirtas nuo bažnyčios ir prakeiktas. 2010 kovo 18 dieną Ekaterinburgo teisme Levas Tolstojus dar kartą pripažintas ekstremistu.
Bet konferencija galima rengti, tiesa, stačiatikiai dabar teigia, kad „Bažnyčia atleistų bet kokią nuodėmę, jei žmogus kreiptųsi“, tik bėda, kad užsispyrėlis rašytojas kažkodėl  vis delsia...

5 komentarai:

Dinas rašė...

Aš už L. Tolstoju.

anona rašė...

O tai L. Tolstojus senatvėje neatsivertė ir neatsiprašė bei visų savo turtų vargšams nedalino dėl meilės Dievui ir pats visko, ką turėjo neatsisakė (tai artimiesiems daug problemų sukėlė, nes jie gavo gerokai kukliau gyvent).?

anona rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

o tie vargsai tikriausiai pragere viska.

Anonimiškas rašė...

Išsaugokite santuoką ir susigrąžinkite buvusį mylimąjį! Galingi meilės burtai, kurie veikia greitai
Mano vaikinas paliko mane kitai mergaitei. Jis man vis sako, kad aš jam nieko. Jis nori pasimylėti su kita mergina. Jis manęs nebesijaučia. Tai prasidėjo daugiau nei prieš savaitę. Šiuo metu jis taip pat kalbėk su manimi, bet ne pagal savo nuotaiką ar atstatydamas mūsų santykius. jis tai daro, nes prašau, kad jis būtų su manimi bent kelias valandas ar kelias minutes ... mes kalbamės tik vieną kartą ... bet aš negaliu likti be jo, aš noriu grįžau .. Aš tikrai jaudinausi ir man reikėjo pagalbos, todėl ieškojau pagalbos internete ir aptikau svetainę, kurioje buvo pasiūlyta, kad daktaras Ogala galėtų padėti greitai grįžti atgal. Taigi, pajutau, kad turėčiau jį išbandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, o aš tai padariau, tada jis man padarė meilės burtą. Praėjus 11 valandoms, mano bf tikrai man paskambino ir pasakė, kad manęs taip pasiilgsta, taip nuostabu !! Taigi tą pačią dieną jis grįžo su didele meile ir džiaugsmu ir atsiprašė už savo klaidą ir skausmą, kurį man sukėlė. Tada nuo tos dienos mūsų santykiai buvo tvirtesni nei buvo anksčiau, aš esu Puikus. jis toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalinti savo istorija internete, kad Dr.Ogala yra tikra. jei esate čia ir jums reikia pagalbos. Daugiau neverk, dabar susisiekk su Dr.Ogala. Štai jo kontaktas, siųskite jam el. Laišką šiuo adresu: drogalad02gmail.com arba paskambinkite / WhatsApp: +2347049668119. Čia rasite daugiau informacijos? https://facebook.com/ogalaspelltemple. Taip pat jūsų visiškam bet kokios rūšies ligos ar ligos gydymui.