ketvirtadienis, spalio 13, 2011

Pskove katalikams neleidžia statyti bažnyčios


Rusijoje Katalikų bažnyčia patiria tai, ką Lietuvoje patiria kitos religinės mažumos. Beje, kažkodėl Rusijoje tuo nesidžiaugia ir nelaiko, kad su ja teisingai elgiasi.
Sakykim, Maskvos katalikų vyskupas išreiškė nusistebėjimą dėl Pskovo miesto draudimo tęsti katalikų bažnyčios statybos darbus. Arkivyskupas Paolo Pezzi,  paskelbtame Maskvos Dievo Motinos arkivyskupijos pareiškime pažymėjo, kad toks Pskovo miesto sprendimas yra nesuprantamas. Miesto valdžia nurodė, kad leidimą statyti atšaukė todėl, kad praėjus ankstesnio leidimo terminui darbai nebuvo pradėti. Tačiau anot arkivyskupo, tokio sprendimo motyvas neatitinka tiesos: bažnyčios statyba buvo pradėta prieš daugiau kaip dešimt metų ir vienas iš statybos projekte numatytų statinių, parapijos namas, jau užbaigtas.
Šis įvykis verčia manyti, kad yra vykdoma tyčinė Pskovo katalikų bendruomenės diskriminacija, pažymėjo pareiškime Maskvos katalikų arkivyskupas P. Pezzi. Katalikų bendruomenės 2000 metų nutarimą pasistatyti naują bažnyčią nulėmė tai, kad katalikų bendruomenei nebuvo sugrąžinta istorinė Pskovo katalikų katedra. Naujoji bažnyčia yra statoma iš tikinčiųjų ir geradarių aukų. Miesto spendimas yra didžiulis smūgis Pskovo katalikų bendruomenei, kuri neturi kitos bažnyčios.

Komentarų nėra: