antradienis, spalio 25, 2011

Pragaras islame

Pasirodė medžiaga, kuri detaliai pasakoja apie tai, kaip musulmonai įsivaizduoja pragarą. Tai esą pranešė angelas Džibrilis pranašui Muhamedui. Labai įdomu, kai paskaitai, tada labai gerai supranti, iš kur viduramžiais į katalikybę atkeliavo visi tie pragaro atributai,  kurie neminimi Biblijoje. Kaip bebūtų keista, praktiškai visas katalikiško pragaro įvaizdis, suformuotas viduramžiais,  yra kopijuotas... iš islamo.

Pragaras  angelo Džibrilio  žodžiai (Gabriel)


Yazeed Al-Rukashi, siųsdamas linkėjimus nuo Anas ibnu Malikas sako: "Angelas Džibrilis pasirodė pranašui ir jo veido spalva buvo pasikeitusi"
 Pranašas sako: "Kodėl aš matau, kad pasikeitė tavo veido spalva?"
 Jis atsakė: "O, Muhammad! Aš atėjau pas jus tą valandą, kai Dievas įsakė įpūsti Pragaro liepsną. Ir nėra tinkama nusiraminti žmogui, kuris žino, ką Pragaras - tai tiesa, ir kad ugningas pragaras - tiesa, ir kad kapo kančios - tiesa, ir kad Alacho bausmė - sunkesnė visų baudų"
 Pranašas sakė: "O Džibril, aprašykite man pragarą."
 Jis sakė: "Gerai. Štai Dievas sukūrė pragarą, tada jį kūreno tūkstantį metų, kol jis tapo raudonas. Tada jis kūreno jį dar tūkstantį metų, kol tapo baltos spalvos. Tada jis kūreno jį dar tūkstantį metų, kol jis tapo juodas.
 Ir juoda tamsa neturi liepsnos ar žarijų. Sakau jums tiesą, jei padaryti skylutę kaip adatos akis, tai sudegs visi šio pasaulio gyventojai iki paskutinio... 
Karštis yra nepakeliamas Pragare, Pragaro yra neišmatuojamas gylis, katilai jame geležies, gerti ten tik tėra verdančio vandens ir pūlių. Drabužiai jame iš ugnies ir Pragaras turi septynis vartus. Ir kiekvienose vartuose yra vietų moterims ir vyrams.
Pranašas: "Šie vartai yra panašūs į mūsų vartų?"
 Džibril atsakė: "Ne, jie atidaromi ir po jais yra kiti. Atstumas tarp jų yra 70 metų.
 Už kiekvienų vartų karštis yra stipresnis už ankstesnius 70 kartų. Ir kai į juos bus suginti Allaho priešai,  juos sutiks angelai - al-Ban, pragaro kariuomenė ir supančios juos grandinėmis...
Pranašas paklausė: "O kas šių vartų gyventojai?"
 ibril sakė: "Apatiniuose vartuose liks veidmainiai ir tie netikėliai, kuriems buvo siunčiamas maistas, faraonas ir jo aplinka. Jie vadinami pragaro vartai "Gaviya".
 Antrieji vartai vadinami "Jah" – ten bus tikintys daugybe dievų, politeistai.
 Treti vartai"Sakar"-  ten bus sabiečiai.
 Ketvirti vartai - "Lyazza" - Ibliso ir jo pasekėjų vieta, taip pat ugnies garbintojų (persų).
 Penkti vartai - žydams, vadinami "Hutama".
 "Al-Aziz" - šešti vartai  - ten bus krikščionys.
 Džibril tada nutilo, susigėdęs Pranašo. Ir pranašas, ramybė jam, paklausė: "Kodėl jūs nekalbate apie septintus vartus"?
 Ir jis atsakė: "Ten bus nusidėjėliai iš tavo Umos (musulmonų bendruomenės), kurie padarė didelių nuodėmių ir neatgailavo".
 Pranašas, ramybė jam, prarado sąmonę ir gulėjo be sąmonės. Džibril padėjo jo galvą ant uolos. Ir kai sąmonė sugrįžo, pranašas sakė:
 "O Džibril, kaip sunku man, ir kaip aš liūdžiu..."
   

Komentarų nėra: