trečiadienis, spalio 12, 2011

Kristus islamo šalyse - pergalingas žygis sapnuose ir vizijose



Tūkstančiai musulmonų pereina į krikščionybę po to, kai Jėzus pasirodo jiems sapnuose ar vizijose, rašo žurnalas "Charizma".
Islamas pradėjo nuo vizijos. Vyras, vardu Mahometas, pasitraukė į vieną Saudo Arabija urvą medituoti. 
Ten jis tikėjo, kad angelas Gabrielius aplankė jį sapne.
Sakoma, dėl savo patirties Mahometas pateko į depresiją, kol jis gavo kitą angelišką pranešimą: "O Mahometai,tu -  Dievo pranašas". Šis apreiškimas buvo pirmas iš daugelio gimstant islamo religijai, kad esmės pakeitusiai pasaulį.
Šiandien tūkstančiai Mahometo pasekėjų gana naują patirtį, kuri sudaužo jų pasaulį, per svajones ir vizijas. Politinės revoliucijos Vidurio Rytuose atvėrė dvasinių pokyčių ieškojimą, kuris jaučiamas plačiu mastu, ypač krikščionybei priešiškų šalių viduje. Ironiška, atsiranda tūkstančiai istorijų iš viso pasaulio, kai daugybė musulmonų suvokė Evangeliją tiesiog iš savo svajonių ar per regėjimus.
 Karima,  musulmonas, svajojo važiuodamas automobilyje, kai pateko į avariją. Jis buvo išmestas lauk iš automobilio, bet kai ativėrė savo akis, pamatė, kad Jėzus buvo vairuotojas. "Ateikite pas mane", - Jis pasakė: "Aš esu su jumis. Aš tave myliu. "Ši patirtis paskatino rasti krikščionių bažnyčią, kur jis atsakė į Evangelijos žinią.
 Omaras buvo užrakintas ir kankinamas kalėjime tautoje, kurią valdė diktatorius. Vieną naktį pasiuntinys aplankė jį sapne ir pasakė jam  - būsi išvaduotas. Per kelias dienas jis buvo išleistas iš kalėjimo ir Amerikoje, kur atkeliavo, kai jam buvo duotas Jėzaus paveikslėlis, kur Jėzaus akys dega, jis pasakė: "Aš jį pažįstu.
Jis atėjo pas mane sapne."
 
Yasmin buvo buvo apimta baimės ir nerimo. Ji šaukėsi Dievo, prašydami jai padėti, tačiau ji išliko nepakitusi. Vieną naktį, lankant draugus JAV, ji buvo pažadinta iš savo tamsos. "Staiga pajutau, kad buvau akla, bet dabar galiu matyti". "Tai buvo labai akivaizdu", - prisimena ji, apibūdindama jausmą, lyg kažkas tiesiog pasikeitė viduje. 
"Jaučiau, kad tai buvo Jėzaus". Vėliau ji sužinojo, jos sesuo-krikščionė, kuri vis dar gyvena savo gimtojoje šalyje, meldėsi už ją. Yasmin gavo Bibliją, buvo pakrikštyti ir pradėjo augti kartu su savo nauja bažnyčia.  Pasirodymus vizijose ir kitus antgamtinius susitikimus su Jėzumi ne visada galima patikrinti. Be to, šalyse, kur Biblijos turėjimas yra neteisėtas, musulmonų atsivertimas yra persekiojamas ir net baudžiamas mirtimi, ne visada atsivertusieji dokumentais pagrindžia savo istorijas. Bet kaip kankiniai nuo antikos iki šių dienų šie tikintieji turi po nepaaiškinamų susitikimų gilų, nepalaužiamą tikėjimą.
Kas yra „Isa“ musulmonam? Akivaizdu, kad Dievas gali pasiekti kiekvienas, nepriklausomai nuo to, kiek stiprus jo protestas prieš Sūnų. Nors musulmonai yra susipažinę su Jėzumi, jie tiki „Isa“  kaip pranašu, bet ne kaip savo Gelbėtoju, bent jau ne šiandien. "Alachas [Dievas] nusiuntė kelis pasiuntinius visoje kartose, pradedant nuo Adomo," - aiškina Abraomas Sarker, Dallas Evangelijos misijos įkūrėjas."Kiekviena karta gavo pranašą ir kas sekė juo tuo laikotarpiu, tiki musulmonai, tie eis į dangų. Taigi, kiekvienas, kuris sekė Jėzų Jo laiku, eis į dangų. Mahometas yra garbinamas kaip paskutinis Allaho pranašas, kuris atėjo su geriausiu ir galutiniu apreiškimu. Mahometas manė, kad Biblija laikui bėgant dėl vertimų tapo netiksli. Jis teigė, tikrasis Dievo žodis buvo antgamtiškai apreikštas jam per 23 metus ir surašytas Korane. Pagal islamą, jei mes vis dar sekame Jėzumi, mes grįžtame atgal".
Augdamas Bangladeše, Sarker buvo islamo misionierius. Jis uoliai sekė islamo religija, jos pasninkais ir maldomis, ir niekada nesuabejojo savo tikėjimu. Tada tris kartus per vieną savaitę jis matė regėjimą, kad jis mirė ir nuėjo į ugnies ežerą.
"Aš buvau labai supainiotas," - sako Sarker. - "Aš galvojau, jog nesu tikras, jei aš numirsiu dabar, kad eisiu į dangų, ir aš nežinau, ką aš padariau neteisingai." Jis meldėsi visą naktį mečetėje, prašė Dievo padėti jam. Staiga jis pajuto lašančius lašus aliejaus, kvepalų kvapą ir išgirdo girdimą balsą, kuris sakė jam skaityti Bibliją. "Mes neturėtume paliesti šiuolaikinių Biblijų", - sako jis, tačiau balsas iš karto įdėjo norą skaityti Bibliją į mano širdies troškimus. Jis yra toks ryškus, dar ir šiandien aš negaliu pamiršti to balso".
Sarker tikėjimo kelionė padarė staigų posūkį po ketverių metų, kai jis buvo JAV kaip musulmonų misionierius ir rado Biblija savo kalba. Skaitydamas jis buvo pakeistas: "Buvau taip perkeistas, nes supratau, kad mano Kūrėjas myli mane besąlygiškai."
Kadangi musulmonai įsitikinę, kad Biblija yra suklastota, daugelis nenori skaityti.
Dievas ir toliau naudoja svajones, vizijas ir sapnus, kad pasiektų musulmonus. Net krikščionys, kurie skeptiškai vertina kai kuriuos šiuolaikinius krikščionybės antgamtinius pasireiškimus, turi pripažinti svajonių ir vizijų vertę kitoms kultūroms, nes galų gale tai atveda žmones prie Kristaus. Pavyzdžiui, vienas žmogus iš tautos, kuri labai priešiška krikščionybei, sako išgirdęs balsą: "Surask Jėzų, rask Evangeliją". Jis nežinojo, kas yra Jėzus. Bet balsas jam pasakė tiksliai kuriame mieste ir į kurį  namą eiti, todėl jis keliavo dvi savaites prie to namo durų.
Kaip Šventoji Dvasia juda tarp radikaliausių islamo pasaulio tautų?
Misijų mokslininkai apskaičiavo, kad daugiau musulmonų ėmė sekti Kristumi per pastaruosius 10 metų nei pastaruosius 15 islamo amžių. 
Nepaisant persekiojimo, ataskaitos rodo, kad Dievas juda labai per islamo tvirtoves, pavyzdžiui, Indoneziją, Pakistaną ir Artimųjų Rytų karštus:
Iranas: 1979 m. Islamo revoliucijos metu buvo tik apie 500 krikščionių. Iki 2000 m. jau buvo apie 220.000 tikinčiųjų. 
Net vaikai, vyriausybės ministrai ir mulos patiki Kristumi.
Irakas: apskaičiuota, kad iki 2003 m. šalyje buvo tik apie 600 žinomų atgimusių Jėzaus Kristaus pasekėjų. Iki 2008 m. pabaigos Irako krikščionių vadovai manė, jog skaičius išaugo daugiau nei iki  70.000. Tuo tarpu milijonai Naujojo Testamento kopijų arabų kalba buvo išsiųstos į Iraką.
Egiptas: Atgimimas pasiekė nominalius krikščionis iš koptų bažnyčios, kurios narių skaičius padidėjo iki 10 mln. Laikoma, kad iš islamo į krikščionybę perėjo apie milijonas žmonių, kurie ne visada atvirai rodo savo priklausymą krikščionybei

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Irakas: apskaičiuota, kad iki 2003 m. šalyje buvo tik apie 600 žinomų atgimusių Jėzaus Kristaus pasekėjų.
Kokiais metodais buvo išmatuotas atgimimas? Ir kas tie skaičiuotojai? Ar jiems užteko kompetencijos išmatuoti atgimimą? gal yra to matavimo programos koks statisktikos klausimynas ir t.t.?

brolisarunas rašė...

Dievas veikia per sapnus, vizijas. Muchametas - Islamo įkūrėjas pragare, nes iškėlė save aukščiau Dievo Kristaus.
Galite susipažinti su:
Kas yra kas?
http://78-58-91-82.static.zebra.lt:60000/talpykla/Kas%20yra%20kas/