ketvirtadienis, spalio 27, 2011

Visų šalių religijos – vienykimės

Gražu net mėlyna - sako liaudis. Tokia nuostabi diena išaušo ir šiandien beveik visos religijos ir net ateistai susivienijo po popiežiaus vėliava... Šiandien, spalio 27 dieną, vyksta popiežiaus Benedikto XVI Asyžiuje sušaukta „Susikaupimo, dialogo ir maldos už pasaulio teisingumą ir taiką diena“. Dienos Asyžiuje tema: „Tiesos piligrimai, taikos piligrimai“. Praneša Vatikano radijas.
Į popiežiaus kvietimą atsiliepė  176 skirtingų nekrikščioniškų ir ne hebrajiškų religijų, (induistų, džainistų, sikhų, zoroastristų, bahajų, budistų, taoistų, šintoistų, musulmonų ir kitų) iš penkiasdešimties kraštų, įskaitant tradicines Afrikos, Amerikos ir Indijos religijas, atstovai. Bažnyčioms, bažnytinėms bendruomenėms ir pasaulinėms krikščioniškoms organizacijoms atstovaus 31 delegacija, iš kurių 17 bus Rytų Bažnyčių. Vakarų Bažnyčioms ir bažnytinėms bendruomenėms atstovaus 13 delegacijų, įskaitant Kenterberio arkivyskupo Rowan Williams vadovaujamą Anglikonų bendrijos delegaciją, liuteronų, evangelikų, metodistų, baptistų bei Ekumeninės Bažnyčių Tarybos delegacijas. Atstovus siunčia taip pat Izraelio didysis rabinatas, tarptautinės žydų organizacijos.Kultūros pasauliui ir netikintiesiems atstovaus filosofai ir rašytojai iš keturių kraštų.
Asyžiaus Marijos, Angelų karalienės bazilikoje popiežius ir kiti pasakys sveikinimo kalbas, stebės dokumentinį filmą apie pirmąjį istorinį religijų susitikimą Asyžiuje 1986 metais. Po lengvų pietų, kuriais bus išreikšta savitarpio brolystė ir paliudytas artumas su taikos nepažįstančiais pasaulio gyventojais, vienuolyne prasidės tylos, susikaupimo ir maldos valanda, kuri tęsis iki 15.30val. Tuo metu kiti renginio dalyviai pradės tylias eitynes, nueidami maždaug 3 km. iš Marijos Angelų karalienės bazilikos į Asyžiaus vienuolyno Šv. Pranciškaus aikštę. Šv. Pranciškaus aikštėje dalyviai su popiežiumi atnaujins įsipareigojimą taikai, perskaitys pareiškimo, kuris buvo iškilmingai paskelbtas 2002m., tekstą, įžiebs taiką simbolizuojančius žibintus, tylos laikotarpiu melsis ir mąstys, ir pabaigoje išklausys susitikimą užbaigsiančią popiežiaus Benedikto XVI kalbą. Nuo 18 val. norintieji galės užeiti į Asyžiaus žemutinės bazilikos kriptą pabūti prie šv. Pranciškaus kapo...

6 komentarai:

Zita rašė...

va va, tep ir atsiranda helovinas :)

Anonimiškas rašė...

adamsu seimynele...

Anonimiškas rašė...

paskaičius šį straipsnuką susidarė įspūdis, jog po Racingerio ateisiantis popiežius ir bus tas laukiamas antikristas

Arunas rašė...

Apr17, "12 Tie dešimt ragų, kuriuos matei, yra dešimt karalių, kurie dar negavo karališkos valdžios, bet jie gaus ją vienai valandai kartu su žvėrimi. 13 Jie turi vieną siekinį ir savo galybę bei valdžią atiduoda žvėriui. 14 Jie kovos su Avinėliu, bet Avinėlis juos nugalės, nes yra Viešpačių Viešpats ir Karalių Karalius, ir su juo visi pašauktieji, išrinktieji ir ištikimieji“.

Anonimiškas rašė...

Asyžiaus susitikimai buvo pradėti prie J.P II. Ne Ratzingeris juos pradėjo :). Pagyvensim pamatysim.

Arunas rašė...

Žvėris iš jūros yra ne žmogus Ratzingeris, o Vatikanas