penktadienis, spalio 07, 2011

"Caritas" laimi konkursus, bet vis tiek prašo pagalbos...

„Caritas“ išplatino keipimąsi į kepyklas: "Lietuvos „Caritas“, atstovaudamas tūkstančius vargstančiųjų, kreipiasi į dideles ir mažas duonos kepyklas prašydamas padėti „Caritas“ labdaros valgykloms duonos gaminiais.
„Duona ir jos gaminiai yra vienas iš tų produktų, kurių labiausiai stinga vargstančiuosius maitinančioms „Caritas“ valgykloms. Žmonių, ateinančių suvalgyti šiltos sriubos ir kito maisto, skaičius nuolatos didėja. Sunkiausias laikotarpis bus žiemą, kai tokių vargstančių srautas išauga beveik dvigubai,“ – sakė Lietuvos „Caritas“ generalinis direktorius kun. Robertas Grigas.
Šiuo metu visoje Lietuvoje veikia 13 „Caritas“ labdaros valgyklų, didžiausios iš jų veikia Vilniuje ir Kaune. Vien sostinėje veikianti labdaros valgykla „Betanija“ kasdien pamaitina daugiau nei 500 žmonių.
Lietuvos Caritas"
Atrodytų, tikslas kilnus, bet kaip tiksliai pastebi nevyriausybininkai, "Caritas" seniai jau tavęs bene monopolininku, susišluoja daugybę nevyriausybinių organizacijų veiklai skirtų lėšų, laimėdamas konkursus, nors yra aiški bažnyčios struktūros dalis,  dalina ES paramą produktais ir t.t. O žinant, kad Lietuvoje yra 80 procentų katalikų, vis dėlto 13 labdaros valgyklų, kurias išlaiko katalikiška organizacija, aiškiai yra graudus rezultatas, tuo labiau, kad kaip matom ir neišlaiko... Gal vertėtų kreiptis į vyskupijas, kad gausiau remtų katalikišką organizaciją ir kad labdarą ir maitinimą ji teiktų už bažnyčios, o ne už valstybės lėšas?

Komentarų nėra: