pirmadienis, spalio 10, 2011

Egipto armija sušaudė krikščionių demonstraciją

Egipto armija sušaudė krikščionių demonstraciją - 24 žmonės žuvo, 213 gavo sunkius sužeidimus. Tai pats kruviniausias įvykis per visą revoliucijos laikotarpį.
Krikščionys koptai susirinko į taiką sėdinčią protesto akciją prie televizijos, protestuodami, kad juos nuolat puldinėja radikalūs musulmonai, žudo, degina bažnyčias, Egiptą jau paliko apie 100 000 koptų. Greitai prie protestuotojų prisistatė civiliai, kurie mėtė akmenis ir padegamuosius mišinius į koptus. Po to pasirodė armija ir policija, koptai atėmė keletą automatų iš kareivių, bandė užgrobti džipus, kurie specialiai važiavo į 10 000 protestuotojų minią. Žuvo ir 5 kariškiai.
Po šių įvykių Egipto premjeras eilinį kartą pasakė:"Tai ne krikščionių ir musulmonų susidūrimas, nepasiduokime provokacijai". Koptai jau ne kartą kėlė klausimą, kad gyvena beveik genocido sąlygomis musulmonų daugumos valdomoje šalyje, neturi beveik jokių teisių, išskyrus vieną - pereiti į islamą. Matyt, kantrybė baigėsi.
Tuo tarpu neramumai tęsiasi, pranešama, kad koptai musulmonų grupių buvo atakuoti ir prie ligoninės, kur gabenami sužeistieji.

1 komentaras: