ketvirtadienis, spalio 06, 2011

Baptistai per Styvo Džobso laidotuves surengs piketą

За прошедшие годы Церковь Вестборо провела более 40 тыс. демонстраций в 500 городах и 50 американских штатах. Каждый год на дорожные расходы Церковь платит до 200 тыс. долларов
 

JAV radikalių baptistų bažnyčia - Vestboro bažnyčia -  per "Apple" įkūrėjo Styvo Džobso laidotuves surengs piketą Tai "Twitter" socialiniame tinkle pareiškė pastoriaus duktė Mardžė Džei Felbs, esą velionis "mokė nuodėmės", praneša "Интерфакс".
Vestboro bažnyčia gerai žinoma savo piketais, jie dažnai piketuoja žinomų žmonių laidotuves, žuvusių karių pagerbimo ceremonijas bei dalina plakatus"Dievas nekenčia Amerikos", "Tu pateksi į pragarą". Žinoma ši bažnyčia ir gėjų smerkimu. Ji įkurta 1955 metais Topikos mieste, o jos įkūrėjas - Fredas Felpsas. 13 jo vaikų ir 60 anūkų ir proanūkių važinėja po šalį kasdien prieš ką nors rengdami demonstracijas. Per paskutinius metus jie surengė 40 000 demonstracijų 500 miestų, 50 valstijų. Kasmet jie kurui išleidžia po 200 000 dolerių.
2006 m. Fredas Felpsas ir jo pasekėjai piketavo net garsiojo baptistų pamokslininko Martino Liuterio Kingo našlės laidotuve. Kuo jiems neįtiko Styvas Džobsas - neaišku.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nemanau, kad Dievo tarnams taip dera elgtis ir švaistytis tokiais pareiškimais. Man čia labiau primena fanatizmą, nei tikrą tikėjimą.

Olgerdas rašė...

Nepergyvenk, anonime :). Nei jie Dievo tarnai, nei ka. Jei ir tarnai, tai veikiau jau kitos puses... Jie nesupranta, kad yra provokatoriai ir netarnauja Dievui. Jokie jie baptistai, nors ir pasivadine jais. Lietuvoje irgi yra toks Grazulis Petras, kuri pavadinciau irgi provokatorium. Nors jis lyg ir neblogas idejas sneka, bet elgiasi ne pagal tai ka sneka. Panasiai ir sitie... Panasus pseudoreliginiai judejimai provokuoja zmones nekesti krikscioniu.

Linas rašė...

Visokių yra, visokių reikia -sako liaudis:) Žinoma, kad čia kraštutiniai, bet čia aiškiausiai demonstruojama ta teisimo, teisumo ir elitizmo dvasia, kuri būdinga tai pakraipai. Ir tu, Olgerdai žinai, kokie jų tinklalapiai ir tarnavimai būna, kad ir ta pati Glaznaja maz ir šita jų bažnyčia deja nėra vienintelė išimtis, tik kovoti pasirinko ne prieš charizmatikus o ir kovos "už tiesą" būdai visiškai fantasmagoriški.