ketvirtadienis, spalio 20, 2011

„Kavos namai“ – pirmieji mokymai norintiems tarnauti

Spalio 21-22 d.  pirmą kartą Lietuvoje organizuojami „Teen Challenge“ apmokymai apie tarnystę „Kavos namai“. Mokymus ves Lenkijos regiono geriausi „Kavos namai“ tarnystės darbuotojai – Lenkijos Teen Challenge direktorius Zbigniew Urbaniak bei dar du „Kavos namai“ tarnavimo vadovai.
Į apmokymus kviečiami asmenys, kurie yra atviri, turi troškimą tokiam tarnavimui ir pasiruošę po apmokymų pradėti imtis veiklos.
Mokymai vyks adresu Oginskio 22, Vilnius.
Šiek tiek apie „Kavos namai“ tarnavimą Lenkijoje (ištrauka iš Teen Challenge Lenkija tinklapio).

Kas yra "Kavos namai"?Pirmiausia, tai savanorių grupės, kurios nori padėti tos vietovės gatvėse, geležinkelio stotyse ir parkuose. Jie žvalgosi asmenų turinčių poreikių, kalbasi su jais, drąsina ir kviečia užsukti. Kartą per savaitę savanoriai susitinka su svečiais. Savanoriai paprastai pasiūlo nemokamą puodelį kavos ar arbatos ir sumuštinių. Jie yra pašventę laiką pokalbiams ir santykių užmezgimui, jie gali spręsti problemas ar prisiimti tam tikrus įsipareigojimus. Žmonės, turintis priklausomybes, motyvuojami kreiptis pagalbos ir pradėti gydymą. Nustatytu susitikimų metu yra skelbiamas Dievo Žodis ir skiriamas laikas maldaisvečių poreikius. "Kavos namai" programa yra paprasta, tačiau dinamiška. Tai tiltas tarp bažnyčios ir esančių gatvėje. Norint pradėti tokią tarnystę  bendradarbiavimas su vietinėmis bažnyčiomis yra labai svarbus aspektas.
Teen Challenge tarnavimo "Kavos namai" idėja jau veikia keliose šalyse ir sparčiai progresuoja. "Kavos namai" tarnavimas istorija susijusi su Europa ir jau siekia du dešimtmečius. Pirmieji tokie namai Lenkijoje atvėrė duris 2003 m. Košalino mieste. Dabar Lenkijoje po visą šalį yra išsibarstę 30 "Kavos namų".

 Registracijos mokestis asmeniui 10 Lt. Dėl registracijos kreiptis į Gitą tel. +37060609033
LFP „Teen Challenge“ direktorius
 Robert MacIsaac

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ar tokiam dalykui daryti reikia apmokymų? be jų negalima? :/

Anonimiškas rašė...

...čia tipo kaip armijoje "apmokymai"...
va...

Anonimiškas rašė...

Apmokymai butini,nes kitaip kavos netaupys :)

Anonimiškas rašė...

jooooo...
svarbu kava labai....
ir per ausis "pravažiuot"...