trečiadienis, gruodžio 15, 2010

Pristatė "Dangaus karalienės" ... žodyną

Kad ne visada lengva suprasti, ką kalba apsireiškusi Mergelė Marija katalikams, aišku, tačiau jiems į pagalbą atskubėjo Švenčiausiosios Mergelės Marijos institutas Romoje pristatydamas  „Mergelės Marijos „apsireiškimų“ žodyną“ italų kalba, kuris kiek labiau papildytas, lyginant su pradiniu leidimu prancūzų kalba.
Vienas iš žodyno sudarytojų yra prancūzų teologas kunigas René Laurentin, apie penkiasdešimt metų studijų skyręs Marijos apsireiškimams ir garsioms Marijos šventovėms.
Pasak kardinolo Etchegeray, jau seniau konstatuota, kad regėtojų ir regėjimų skaičius auga. Ką tai reiškia? Ar tai tikrai Marija? „Mergelės Marijos „apsireiškimų“ žodyne“ paminėti net 2400 apsireiškimų atvejai – apie kuriuos išlikę vienokių ar kitokių liudijimų.Žodyne taip pat primenama, kad joks krikščionis nėra įpareigotas savo sąžinėje tikėti Marijos „apsireiškimais“, net ir tais atvejais, kai tų apsireiškimų turinys neprieštarauja tikėjimo visumai ar kai jų autentiškumą, kas pasitaiko gana retai, patvirtina oficialūs Bažnyčios autoritetai, praneša "Vatikano Radijas".
Ko gero paskutinis Marijos apsireiškimo pripažinimas Bažnyčios autoritetu įvyko šių metų gruodžio 8 dieną, per Marijos Nekaltojo Prasidėjimo iškilmę. Šią dieną Jungtinėse Amerikos Valstijose Green Bay vyskupas David Ricken paskelbė dekretą, kuriuo pripažino 1859 metais vykusius Adelės Brise (1831-1896) regėjimus, metus po apsireiškimų Lurde. Iš neturtingos belgų imigrantų šeimos kilusi mergina pasakojo išvydusi moterį švytinčiais baltais rūbais. Du kartus mergina tiesiog paspruko, tik trečią kartą išdrįso paklausti moters vardo, kuri atsakė esanti „Dangaus Karalienė“, kuri meldžiasi už nusidėjėlių atsivertimą ir norinti, kad Adelė darytų tą patį.

Komentarų nėra: