sekmadienis, gruodžio 12, 2010

Narkomafija bandė susikurti ideologiją pasiremdama Biblija

Meksikiečiai visada pasižymėjo prietaringumu ir religingumu. Jau anksčiau buvo žinoma apie keistą narkomafijos gaują, kuri ideologiją bandė susikurpti pasiremdama Biblija, net vesdavo savo nariams kursus, drausdavo vartoti narkotikus, bei mokė būti gerais tėvais ir vyrais. Dalindavo labdarą vargšams, rūpinosi mokyklomis ir t.t.Tiesa, tokie "mokymai" netrukdė kapoti galvų, žudyti bei prekiauti narkotikais.
Kaip praneša Meksikos vyriausybė, vienu keisčiausių narkotikų baronų laikomas "La Familia" vadeiva N.Moreno Gonzalezas, turėjęs pravardę Visiškas Beprotis, žuvo per dvi dienas trukusius susišaudymus tarp jo gaujos ir federalinės policijos vakarinėje Mičoakano valstijoje. Policija sužinojo, kad N.Moreno Gonzalezas buvo nukautas ketvirtadienį per kartelio smogikų ir federalinės policijos susišaudymą.
N.Moreno Gonzalezas paskelbė apie savo kartelio susikūrimą prieš ketverius metus, nurodęs savo gaujos nariams įridenti penkias nukirstas galvas į vieną naktinį klubą Mičoakane, taip pat pažadėjęs ginti Meksikos prezidento Felipe Calderono gimtąją valstiją nuo kitų gaujų.
Tačiau N.Moreno Gonzalezas buvo pirmasis iš "La Familia" vadeivų, kritęs kruviname kare su narkotikų karteliais, o kai kurie Meksikos regionai tapo panašūs į mūšio laukus. Šis karas nuo 2006 metų pabaigos nusinešė jau per 28 tūkst. žmonių gyvybių.
JAV Kovos su narkotikais administracija (DEA), užverbuoti nauji "La Familia" nariai yra 3-6 mėnesius ruošiami Mičoakane veikiančioje mokymo stovykloje."Jie tiki atliekantys vykdantys Dievo valią ir dalija Biblijas bei pinigu neturtėliams, - sakoma DEA dokumente. - "Mičoakano "La Familia" tai pat dalija pinigus mokyklų ir vietos valdžios pareigūnams."
Tuo tarpu jo žmona valstijoje veda asmenybės tobulinimo seminarus. Kaip nurodo Meksikos vyriausybė, šių metų balandį vienas iš jų vyko Apacingane, o jo reklaminiuose skelbimuose puikavosi užrašas "Padėkime sukurti geresnę ateitį".
Pastaraisiais mėnesiais buvo suimti keli įtariami įtakingi "La Familia" nariai. Vienas iš jų - Sergio Moreno Godinezas - praeitą mėnesį kvočiamas policijos sakė, kad kartelis išgyvena nuosmukį.
Suimtasis patvirtino vieną žurnalistams išplatintą pranešimą, kad kartelis ketina išsiskirstyti, jeigu vyriausybė sugebės pagerinti saugumo padėtį Mičokane.

2 komentarai:

Arunas rašė...

Linai, kazkaip cia toj nuotraukoje ne meksikieciai, nes keleta zmoniu asmeniskai pazystu. O gal jie Meksikoje buvo...? :)

Linas rašė...

Nuotrauka rodo, kad ideologija ir prietaringumą ir iš pagalių galima susikurti, o ne tai, kad cia meksikiečiai ar ne:)