antradienis, gruodžio 21, 2010

Pedofilijos skandalą laiko "tiesos proveržiu ir raginimu atsinaujinti"

Popiežius Benediktas XVI paragino Katalikų Bažnyčią galvoti, kaip padaryti, kad ateityje pedofilijos skandalai nebepasikartotų. ."Turime savęs paklausti, kokios buvo mūsų mokymo klaidos visame krikščioniškų asmenybių formavimo procese, kad kažkas panašaus galėjo atsitikti", - sakė popiežius. Tiesa, savo kalboje popiežius pabandė išsunkti ir lašelį naudos iš šios situacijos, kalbėjo apie "gėdą", kurią kunigų vykdytas vaikų išnaudojimas užraukė Bažnyčiai ir pridūrė, kad "šį pažeminimą laikome tiesos proveržiu ir raginimu atsinaujinti". Tačiau, pasak popiežiaus, dėl šių nusikaltimų kalta ne tik Katalikų bažnyčia, bet ir bendras "mūsų laikų kontekstas".
Reiktų pridurti, kad Biblija aiškiai sako, kas kaltas dėl seksualinių iškrypimų ir palaidumo, tikrai ne laikas, ne visuomenė, o stabmeldystė, kuri veši šioje religinėje organizacijoje. Apie tai kalba laiškas Romiečiams.
"Jie išmainė nenykstančiojo Dievo šlovę į nykstančius žmogaus, paukščių, keturkojų bei šliužų atvaizdus. Todėl Dievas per jų širdies geidulius atidavė juos neskaistumui, kad jie patys terštų savo kūnus.Jie Dievo tiesą iškeitė į melą ir garbino kūrinius bei tarnavo jiems, o ne Kūrėjui, kuris palaimintas per amžius. Amen!
Todėl Dievas paliko juos gėdingų aistrų valiai".

Komentarų nėra: