ketvirtadienis, gruodžio 16, 2010

Gvinėja - nužudė baptistų pastorių


Afrikoje Gvinėjoje kalėjime musulmonai nužudė baptistų pastorių 47 metų Michael Loua. Jis tapo naujosios Gvinėjos valdžios prietaringumo auka. Pastorius nušautas kaip auka, kad gerai sektųsi naujajam prezidentui, nes esą reikalinga netikėlių (ne musulmonų) auka, kad naujajai vadovybei sektųsi. Musulmonai šioje šalyje sudaro 85% gyventojų. Jis buvo trims savaitėms įkalintas kalėjime, kol vyko prezidento rinkimai. Lapkričio 14 dieną jis buvo nukankintas ir nušautas kariškių.
Michael Loua su šeima atvyko iš JAV Jacksonville miesto, kur baigė baptistų dvasinę seminariją. Pastorius ruošėsi įsikurti savo gimtojoje šalyje visam laikui.
Michael Loua užaugo kaip musulmonas, bet būdamas 20 priėmė Kristų kaip savo gelbėtoją ir tam paskyrė visą savo gyvenimą. Didelių persekiojimų jis susilaukė iš savo šeimos, visą gyvenimą galvoje nešiojo didelį randą, kuris liko, kai giminaičiai, sužinoję, jog jis tapo krikščionis, jį užmėtė akmenimis.
Pastoriaus Michael Loua šeima, kurią sudaro žmona Elizabet, sūnus, dvi dukros, sukrėsta. Be to, Elizabet po trijų savaičių turėtų pagimdyti ketvirtąjį šeimos vaiką. 

Komentarų nėra: