penktadienis, lapkričio 20, 2009

Maskvoje nušautam šventikui buvo grasinta 14 kartų


Ketvirtadienį Maskvoje 4 šūviais nušautas rusų stačiatikių šventikas Danilas Sisojevas, kuris ne kartą buvo gavęs grąsinimus, kad bus nužudytas “jei dar kartą pasisakys prieš islamą”. D.Sisojevas buvo pagarsėjęs viešomis diskusijomis su islamo adeptais.Tuo tarpu Rusijos muftijai tvirtina, kad šventiko nužudymas- “sektantų”, greičiausiai pagonių, darbas, o ne musulmonų.
Danilas Sisojevas jau prieš 4 metus ėmė gauti grąsinančius laiškus, kuriuose radikalūs musulmonai žadėjo jį nužudyti, vėliau ėmė sulaukti ir skambučių telefonu. Danilas Sisojevas du kartus kreipėsi pagalbos į FSB. Neseniai savo dienoraštyje jis rašė:”Jūs juoksitės, bet mane vėl musulmonai grąsina nužudyti. Jau 14-tą kartą, jau atsibodo. Dabar jau pripratau, o anksčiau įsitempdavau”
Nežinomas nusikaltėlis ketvirtadienį įsiveržė į šv.apaštalo Tomo cerkvę ir suriko:”Kuris čia Sisojevas?”. Kai šventikas žengė į priekį, jis buvo sušaudytas. praneša "Интерфакс". Liudininkai spėja, kad nusikaltėlis buvo kaukazietis, nors jis dėvėjo medicininę kaukę.
Danilas Sisojevas mirė pakeliui į ligoninę. Našlaičiais liko trys vaikai.

Komentarų nėra: