antradienis, lapkričio 24, 2009

Katalikų kunigai perėjo į Anglikonų bažnyčią


Keistas tas pasaulis, va Katalikų bažnyčia paskelbė, jog priims anglikonus, o Pietų Korėjoje keturi katalikų kunigai perėjo į Anglikonų bažnyčią. Pagrindinė priežastis - galimybė sukurti šeimą, praneša"UCA "News".
Šiuo metu pranešama, kad dar du katalikų kunigai ruošiasi tapti anglikonais. Taigi, kai visas pasaulis svarsto Benedikto XVI sprendimą dėl anglikonų perėjimo, Pietų Korėjoje viskas vуksta atvirkščiai.
Pagal "Портал-Кредо"

2 komentarai:

Olgerdas rašė...

Tai tu manai del ko Tomas Sernas po susaudymo pasirinko Dievui tarnaut ne pas katalikus,o pas reformatus ?:) Irgi norejo zenytis :).Viskas cia normalu.Normalus ir sitie kunigai ta prasme.Jei rimtai,tai gal zinai,kad kita diena po Serno susaudymo turejo buti jo vestuves?Jis turejo suzadetine.Kas idomu,tai iki tu ivykiu jis ne nemastes apie Dieva,jo tikejimas buvo kaip visu formalus.Isgyvenes,jis nutare pasisvest Kristui.Bet sunku butu palikt suzadetine jei butu katalikas...Na,reformatus galbut pasirinko ir delto kad jo senelis buvo reformatas,ir kartu Seimo narys,1918 NA signataras.Na zodziu idomi istorija...Ne be Dievo pirsto aisku cia viskas buvo...

Linas rašė...

Kaip pasakytų ostapas benderis -čia ne vieta derėtis:)
gal nereiktų spėliot dėl Šerno, kodėl jis taip ar vienaip pasirinko, čia tik jis galėtų passkyt, tiek kad religija, kuri eina prieš Dievo nustatytą tvarką anksciau ar vėliau bus supurtyta ne ko kito, o pačios žmogiškos prigimties.