pirmadienis, lapkričio 23, 2009

Maldininkus jau šienauja gripas


Saudo Arabijoje nuo kiaulių gripo mirė pirmieji keturi kasmetinės piligriminės musulmonų kelionės – hadžo – maldininkai, šeštadienį, kelios dienos prieš jos kulminaciją, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai. Pasak jų, nuo viruso A(H1N1) mirė indas, marokietė ir sudanietis, kurie buvo 75 metų amžiaus, ir 17-metė mergina iš Nigerijos. Visi jie sirgo kitomis ligomis. Be to, nė vienas jų nebuvo pasiskiepijęs.
Tarp pačių Saudo Arabijos gyventojų šis gripas paplito taip pat, kaip ir kitur. Lapkričio 11 dieną Saudo Arabijos valdžia pranešė, kad šalyje nuo kiaulių gripo mirė 70žmonių ir kad užregistruota daugiau kaip 7 tūkst. patvirtintų užsikrėtimo atvejų.
Baisu pagalvoti, kaip plačiai pandemiją gali išplatinti maldininkai ir kokių tai turėtų pasekmių, jei gripas mutuotų į pavojingesnę formą.

2 komentarai:

Olgerdas rašė...

Kiek zinau,Lietuva net neuzsisake vakcinos nuo to pandeminio gripo.Va katik skaiciau Delfi ar Ryte,nepamenu.Tad pavojus nemazas.Nors kas liecia mane ir mano seima,mes ir taip nesiskiepijam.As tai gal net nuo mokyklos laiku :).Ir nieko,nesiskundziu labai sveikata.Kiek teko dometis,skiepai kaip tik silpnina organizma,plius i ju sudeti ieina net gyvsidabris...Tad kam man ta trucizna? :)Dievas juk zino,kiek kas gyvens ir kokiu budu mirs...

Linas rašė...

česnako, Olgerdai, ir nevažiuok į Meką ir išgyvensi:)