šeštadienis, lapkričio 07, 2009

Europos Sąjunga stoja ateizmo pusėn


Europos Sąjungos (ES) įstatymų leidėjai priėmė rezoliuciją, įspėjančią, jog kreacionizmo, kuris neigia evoliuciją kaip natūralią rūšių atranką, mokymas Europos mokyklose „gali tapti grėsme žmogaus teisėms”, praneša „Euobserver”.
ES valstybių parlamentarai, susirinkę Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA) - aukščiausioje žmogaus teisių institucijoje Europoje - balsavo dėl rezoliucijos, raginančios ES narėms „tvirtai priešintis bet kokiems mėginimams mokyti kreacionizmą kaip mokslinę discipliną”.
Už šią neprivalomą rezoliuciją balsavo 48, prieš - 28, susilaikė 3 asamblėjos dalyviai.
Šiuo protokolu siekiame įspėti dėl pavojingos pastangos „tikėjimą - kreacionizmą - vadinti mokslu, ir šio tikėjimo tezes dėstyti gamtos mokslų pamokose”, - teigė rezoliucijos iniciatorė, Luksemburgo parlamentarė Anne Brasseur.
Pasak rezoliucijos, kreacionizmas vaikams skiepija sumaištį tarp tikėjimo ir mokslo. „Evoliucijos teorija neturi nieko bendro su dievišku apsireiškimu, ji yra paremta faktais.”, - rašoma dokumente.
Kreacionistai mano, jog daugelis gyvybės formų pernelyg sudėtingos, kad atitiktų Ch.Darwino evoliucijos teoriją.
Asamblėjoje taip pat buvo pabrėžta, jog ilgą laiką kreacionizmas reiškėsi tik JAV, tačiau šiandien kelių šioms idėjoms ieškoma ir Europoje.
Belieka pridurti, kad Darvino teorija dar nėra patvirtinta, o faktų kaip tik trūksta. Kuo daugiau mokslininkai gilinasi, tuo akivaizdesnis šios teorijos absurdas, tačiau Europa akivaizdžiai vis giliau "kiša galvą į smėlį".

5 komentarai:

Olgerdas rašė...

Man asmeniskai kaip tik darvinizmas ir evoliucijos teorija nesisieja su mokslu.Na,o jei dar turint omeny,kad evoliucijos teorija gime is tikejimo,kad Dievo nera(tiksliau is didziulio noro,kad tai butu tiesa),tai kaip tik tos teorijos skleidimas yra gresme zmogaus teisems.Ir velgi,jei turet omeny,kad tai viso labo tik teorija,o ne tikslus mokslas,tai darosi juokinga stebint kai kuriu tos teorijos salininku desperatiskus bandymus pateikti tai kaip moksla.Ugningos ju kalbos apie tai,kad,cituoju "mes turime zutbut irodyti,kad tai tiesa,kitaip turesime pripazinti,kad viskas sukurta Dievo(ko mes niekada nepripazinsime) "-visa tai tik irodo tu veikeju isankstine nuostata.Todel drasiai galima pavadinti ateizma dar viena religija.Butent taip nemazai specialistu ir vetina ateizma.
Na,sita priimta rezoliucija tipo neprivaloma.Bet zinant Lietuvos "pionieriska" charakteri,kaip ji megsta padlaiziauti,galima tiketis visokiu ekscesu.Anksciau reikedavo gerintis Maskvai,dabar Eurosojuzui.Na,bet tikesimes kad taip nebus.O jei bus,tai nieko keisto neivyks.Taip turi buti...

Arunas rašė...

Tikriausiai, taip turi buti, o mes atminkime, kad pries mirti pats Darvinas savo teorijom suabejojo

Linas rašė...

Taip ir yra Olgeradai, kaip sakai, o Lietuvoj nepreis visokios direktyvos, nes seimo nariai sako, kad visi įstatymai kurie apie šeimą ar švietimą katalikų vyskupijose pirmiausia žiūrimi. teisybės dėlei tai Lietuvoj kreacionizmas niekur ir nedėstomas, kaip disciplina. Aš ir pats tik šiek tiek žinau iš Coplandų laidų(keletą mačiau) šia tema, bet irgi neišsamiai esu susipažinęs, bet bendrą vaizdą triu, Jav gana įspūdingas kreacionizmo mokymas moksliniu požiūriu ir sunkiai paneigiams.

tadas rašė...

www.creationevidence.org

sukūrimo įrodymų muziejus

Linas rašė...

aciu Tadai, labai naudinga nuoroda